Δεν θέλουν νέες εκλογές τα δύο τρίτα των Ισπανών
Λιγότερο από το ένα τρίτο των Ισπανών θα ήθελαν να προσφύγουν εκ νέου στις κάλπες μετά τις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής που κατέληξαν σε πολιτικό αδιέξοδο, με τα δύο τρίτα να τάσσονται υπέρ συμφωνίας μεταξύ κομμάτων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.
Λιγότερο από το ένα τρίτο των Ισπανών θα ήθελαν να προσφύγουν εκ νέου στις κάλπες μετά τις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής που κατέληξαν σε πολιτικό αδιέξοδο, με τα δύο τρίτα να τάσσονται υπέρ συμφωνίας μεταξύ κομμάτων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.
Μόλις το 7% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν διαφορετικά εάν διεξάγονταν νέες εκλογές, ενώ το 87,1% δήλωσαν πως θα ψήφιζαν το ίδιο.
Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές της Κυριακής άλλα έχασε την απόλυτη πλειοψηφία, με τους Σοσιαλιστές (PSOE) να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση. Και τα δύο κόμματα έχασαν έδαφος από νεόκοπα κόμματα, τους φιλελεύθερους Ciudadanos (Πολίτες) και το αριστερό κόμμα Podemos (Μπορούμε).
Μόνο το 1,4% των υποστηρικτών του PP θα ψήφιζαν διαφορετικά σε νέες εκλογές, ενώ το 6,8% εκείνων που στήριξαν το PSOE θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Το 27% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να δουν τον ηγέτη του PP Μαριάνο Ραχόι να παραμένει πρωθυπουργός, ενώ το 26% είπαν ότι πρέπει να τον αντικαταστήσει ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας. Το 20% υποστηρίζει τον ηγέτη του PSOE Πέδρο Σάντσεθ και τον Άλμπερτ Ριβέρα μόλις το 12%.
Η δημοσκόπηση, στην οποία έλαβαν μέρος 1.200 άνθρωποι, διενεργήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη από την Invymark για το τηλεοπτικό κανάλι La Sexta.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Έσπασε την «κατάρα» και πάει για 6άδα!
- Oil Prices Surge Amid Escalating Middle East Tensions
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 102-88: Τη… διέλυσε με σούπερ δίδυμο Ντόρσεϊ – Βεζένκοφ
- Εκκληση Πακιστάν σε Τραμπ να παρατείνει ο Τραμπ το τελεσίγραφο κατά δύο εβδομάδες – «Θα απαντήσουμε σύντομα», λέει ο Λευκός Οίκος
- Κάτι αλλάζει στο Google Photos – Το «μαγικό» κουμπί για τις φωτογραφίες
- Η «comfort zone» των παικτών, η αλήθεια του Champions League η αντίθεση του ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Στουρνάρας: Πρόταση ΤτΕ για «μαχαίρι» σε 1.236 φοροαπαλλαγές 22,8 δισ.
- Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος που εισήγαγε ναρκωτικά από ΗΠΑ, Ισπανία, Βρετανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442