Επιδρομή των ΗΠΑ σκότωσε τον αρχηγό της ISIS στη Λιβυή
Ο αρχηγός της λιβυκής «πτέρυγας» της ISIS, ο Ιρακινός Αμπού Ναμπίλ, σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επίθεση τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.
Ο αρχηγός της λιβυκής «πτέρυγας» της ISIS, ο Ιρακινός Άμπου Νάμπιλ, σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επίθεση τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.
«Ο θάνατος του Ναμπίλ θα αποδυναμώσει τις δυνατότητες της ISIS στη Λιβύη», είπε ο Κουκ διευκρινίζοντας ότι το πλήγμα αυτό «εγκρίθηκε και έγινε πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι».
Ο Άμπου Νάμπιλ ή Ουίσαμ Νατζμ Αμπντ Ζαΐντ αλ Ζουμπάιντι, υπήρξε στέλεχος της Αλ Κάιντα και ήταν «ο ανώτατος αξιωματούχος της ISIS στη Λιβύη» πρόσθεσε ο Κουκ. Ενδέχεται μάλιστα να ήταν αυτός που μιλούσε σε ένα βίντεο, τον Φεβρουάριο του 2015, με το οποίο η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις εκτελέσεις χριστιανών Κοπτών στη Λιβύη.
Η Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι, το 2011. Δύο αντίπαλες κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια ανταγωνίζονται για την εξουσία ενώ στη χώρα έκανε την εμφάνισή του και το ΙΚ που δρα κυρίως στη Σύρτη, μεταξύ Τρίπολης και Βεγγάζης.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας