Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε σήμερα επισήμως το τέλος της επιδημίας του Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, του ιού ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και προκάλεσε οικονομική ύφεση στη χώρα. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Φρίταουν μόλις σήμανε μεσάνυχτα, έπειτα από 42 ημέρες χωρίς κρούσμα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε σήμερα επισήμως το τέλος της επιδημίας του Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, του ιού ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και προκάλεσε οικονομική ύφεση στη χώρα.
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Φρίταουν μόλις σήμανε μεσάνυχτα, έπειτα από 42 μέρες χωρίς ούτε ένα κρούσμα της νόσου.
Πανηγυρισμοί σημειώθηκαν και όταν ο τοπικός εκπρόσωπος του Οργανισμού προέβη στην επίσημη ανακοίνωση σήμερα.
Από την επιδημία έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 4.000 άνθρωποι στη χώρα σε διάστημα 18 μηνών.
Μία χώρα θεωρείται ότι έχει απαλλαγεί από τον ιό που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο όταν περάσουν δύο περίοδοι τριών εβδομάδων με το τελευταίο καταγεγραμμένο κρούσμα να βγαίνει θετικό στον ιό για δεύτερη φορά. Ο πρόεδρος της χώρας Έρνεστ Μπάι Κορόμα πρόκειται να απευθυνθεί στον λαό αργότερα μέσα στην ημέρα.
Χθες Παρασκευή, κατηγόρησε τον ΠΟΥ ότι στη διάρκεια της επιδημίας καθυστέρησε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα και να επιβάλει περιορισμό στις μετακινήσεις και είπε ότι η κυβέρνησή του έκανε ό,τι μπορούσε χωρίς ωστόσο να διαθέτει την τεχνογνωσία για την καταπολέμηση της νόσου.
Η γειτονική Λιβερία απαλλάχτηκε επισήμως από τον ιό τον Σεπτέμβριο έπειτα από 4.800 θανάτους. Λιγοστά μόνο κρούσματα εξακολουθούν να καταγράφονται στην επίσης γειτονική Γουινέα και η Σιέρα Λεόνε έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα κοινά τους σύνορα.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας