Μικροεπεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 13:30 το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο εξελίχθηκε ομαλά πλην κάποιων μικροεπεισοδίων που σημειώθηκαν, όταν η πορεία έφτασε στη Βουλή. Η κινητοποίηση μαθητών, σπουδαστών, εκπαιδευτικών και γονέων είχε αίτημα τη διασφάλιση της χρηματοδότησης στα σχολεία, την αντιμετώπιση των ελλείψεων και την κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς. Άνοιξε το Κέντρο. Πορεία και στη Θεσσαλονίκη.
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 13:30 το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο εξελίχθηκε ομαλά πλην κάποιων μικροεπεισοδίων που σημειώθηκαν, όταν η πορεία έφτασε στη Βουλή. Η κινητοποίηση μαθητών, σπουδαστών, εκπαιδευτικών και γονέων είχε αίτημα τη διασφάλιση της χρηματοδότησης στα σχολεία, την αντιμετώπιση των ελλείψεων και την κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς. Ανοίγει σταδιακά το Κέντρο.
Γύρω στη 1 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, ομάδα νεαρών προκάλεσε ζημιές σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Σε άλλο σημείο, στην Όθωνος, η ίδια ομάδα προσπάθησε να σπάσει το ρολό υποκαταστήματος τράπεζας.
Μετά την ένταση, η ομάδα των νεαρών αποκόπηκε από την υπόλοιπη πορεία. Οι μαθητές προχώρησαν προς την Αμαλίας, ενώ οι νεαροί έμειναν για λίγη ώρα έξω από τη Βουλή σπάζοντας μάρμαρα και πετώντας πέτρες προς το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
Στη διάρκεια της πορείας η αστυνομία παρακολουθούσε την κατάσταση από απόσταση, αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκε στο Σύνταγμα διμοιρία των ΜΑΤ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πορεία συμμετείχαν περί τα 2.000 άτομα, αν και σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις ο κόσμος ήταν περισσότερος.
Σε συμμετοχή των καθηγητών στη μαθητική κινητοποίηση είχε καλέσει η ΟΛΜΕ. Για το λόγο αυτό, κήρυξε στάση εργασίας έως τις 14:00.
Την ίδια ώρα, κάλεσμα για στήριξη του μαθητικού συλλαλητηρίου απευθύνει στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.
Μαθητικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Πορεία στη Θεσσαλονίκη
Πορεία διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην Παιδεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι εκατοντάδες μαθητές στη Θεσσαλονίκη.
Η κινητοποίηση, την οποία διοργάνωσε ο Συντονιστικός Αγώνας Σχολείων Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε με συγκέντρωση στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Στη συνέχεια, οι μαθητές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Το νέο Λύκειό σας είναι μαγικό, μάθημα καινούριο είναι το κενό», πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, για να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας