Φίλης: Να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών
Να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις κατά συνδικαλιστών εκπαιδευτικών ζητά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας ότι αυτό που έχει ανάγκη το σχολείο είναι η ηρεμία και όχι οι διώξεις, και μάλιστα για θέματα που έχουν ρυθμιστεί νομοθετικά όπως η διαθεσιμότητα.
Να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις κατά συνδικαλιστών εκπαιδευτικών ζητά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας ότι αυτό που έχει ανάγκη το σχολείο είναι η ηρεμία και όχι οι διώξεις, και μάλιστα για θέματα που έχουν ρυθμιστεί νομοθετικά όπως η διαθεσιμότητα.
Η δήλωση του κ. Φίλη έγινε με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για ενεργειακά θέματα, για το οποίο έχουν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους αρμόδιοι φορείς στις Επιτροπές της Βουλής.
«Έχουμε φαινόμενα, που έγιναν στο παρελθόν, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, ποινικών διώξεων εκπαιδευτικών και συνδικαλιστικών για τους αγώνες τους ενάντια σε ρυθμίσεις που ήταν σε βάρος των κλάδων τους. Αυτές οι πρακτικές διώξεων δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αντίθετα αναπαράγουν τα προβλήματα και τις εντάσεις. Το σχολείο έχει ανάγκη ηρεμίας, και όχι από διώξεις για θέματα που έχουν μάλιστα λυθεί νομοθετικά, όπως η διαθεσιμότητα» δήλωσε ο κ. Φίλης και προσέθεσε:
«Πολιτικά, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητά να σταματήσουν αυτές οι διώξεις. Από εκεί και πέρα το θέμα αφορά τη δικαιοσύνη και τα υπηρεσιακά συμβούλια. Κάνουμε, όμως, έκκληση σε αυτή τη δημοκρατική έκκληση που κάνουμε να ανταποκριθούν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)












































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442