Kάλπες στον Καναδά: Συνέχεια με Χάρπερ ή αλλαγή με ένα «βαρύ» όνομα;
Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες του Καναδά για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης της χώρας. Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ διεκδικεί μία ακόμα θητεία -είναι στην εξουσία από το 2006. Απέναντί του όμως βρίσκει τον 44χρονο Ζ.Τριντό των Φιλελεύθερων, ο οποίος είναι γιος του σπουδαίου πρωθυπουργού Πιέρ Τριντό.
Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες του Καναδά για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης της χώρας. Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ διεκδικεί μία ακόμα θητεία -είναι στην εξουσία από το 2006.
Ο Χάρπερ στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία στην εμπειρία και την ικανότητά του να φέρει καλύτερες μέρες για την οικονομία.
«Κάθε ψήφος στο Συντηρητικό κόμμα είναι ψήφος για θέσεις εργασίας, για υπεράσπιση της οικονομίας απέναντι στα ελλείμματα» τόνισε στην τελευταία προεκλογική του ομιλία.
Απέναντί του όμως βρίσκει τον 43χρονο Ζ.Τριντό των Φιλελεύθερων, ο οποίος είναι γιος του σπουδαίου πρωθυπουργού Πιέρ Τριντό (1968-1979 και 1980-1984).
Ο ίδιος ξεκίνησε από την τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων, όμως με το πέρασμα των εβδομάδων απέκτησε δυναμική.
Tη δική του μάχη δίνει και ο ηγέτης του κεντροαριστερού Νέο-Δημοκρατικού Κόμματος (NDP), Τόμας Μάλκερ.
Όπως και ο Χάρπερ, στρέφει και εκείνος τα πυρά του στον νεαρό Τριντό. «Ίσως προσπαθήσουν να σας γελάσουν, παρουσιάζοντάς σας ένα παλαιό αυτοκίνητο με φρέσκο βάψιμο. Όμως οι Φιλελεύθεροι εξακολουθούν να είναι το παλαιό κόμμα που οι εκλογείς έδιωξαν από την εξουσία, λόγω διαφθοράς» τόνισε.
Η τελευταία δημοσκόπηση έδινε 37,3% στο Φιλελεύθερο Κόμμα, 30,5% στους Συντηρητικούς του Χάρπερ και 22,1% στο NDP.
Τα αποτελέσματα αναμένονται τις πρωινές ώρες της Τρίτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κριτική σε Αταμάν: «Σε ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ δεν νομίζω ότι θα έκανε κάτι…»
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
- Σχεδόν μισός αιώνας – Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς «Δυναστεία» 45 χρόνια μετά την πρεμιέρα
- Κίνηση στους δρόμους: Κλειστές λωρίδες λόγω έργων σε Κηφισό, Αττική Οδό και Βουλιαγμένης – Πού υπάρχουν προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442