Πτωτικό άνοιγμα στο ΧΑ την Πέμπτη
Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν κατά την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να διαμορφώνεται στις 676,33 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,55%. Οριακές απώλειες καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν κατά την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να διαμορφώνεται στις 676,33 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,55%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,75 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,66% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει αρνητική μεταβολή σε ποσοστό 0,66%.
Από τους επιμέρους δείκτες, ο τραπεζικός καταγράφει οριακά κέρδη 0,05%.
Ανοδικά κινούνται 10 μετοχές, πτωτικά 16 και 9 παραμένουν αμετάβλητες έναντι του προηγουμένου «κλεισίματός» τους, επί συνόλου 35 που έχουν κινηθεί μέχρι στιγμής.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τράπεζα Αττικής με 6,90%, Quality & Reliability με 6,54% και Πλαίσιο με 2,60%
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Τρ.Πειραιώς (ΤΠΔ) με -16,67%, Alpha Bank (ΤΠΔ) με -9,09% και Κέκρωψ με -3,03%.
Πτωτικά κινούνται και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Με μικρές απώλειες ξεκίνησε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο στο Λονδίνο, με τον δείκτη FTSE-100 να υποχωρεί κατά 0,17% στις 6.325,35 μονάδες.
Πτώση κατέγραψε στο άνοιγμα το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη, όπου ο δείκτης Dax υποχώρησε κατά 0,28% στις 9.942,78 μονάδες.
Ανάλογο κλίμα επικρατούσε και στο χρηματιστήριο του Παρισιού, όπου ο δείκτης CAC 40 σημείωσε κατά την έναρξη των συναλλαγών πτώση κατά 0,22% στις 4.657,24 μονάδες.
Στο κόκκινο έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο ύστερα από έξι συνεχείς θετικές συνεδριάσεις, μετά τη μη αναμενόμενη μείωση των παραγγελιών για κεφαλαιουχικά αγαθά στην Ιαπωνία που επιβεβαιώνει τους φόβους για μια νέα ύφεση.
Η καλή απόδοση του χρηματιστηρίου της Σανγκάης, το οποίο κατέγραψε ισχυρή άνοδο στην πρώτη συνεδρίαση μετά το επταήμερο κλείσιμό του, δεν κατάφερε να αντιστρέψει την τάση.
Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,99%, καταγράφοντας απώλειες 181,81 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 18.141,17 μονάδες.
Ο δείκτης Topix υποχώρησε επίσης κατά 0,79%, με απώλειες 11,77 μονάδων, για να κλείσει στις 1.481,40 μονάδες.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,0067% και διαμορφώνεται στα 1,1303 δολάρια.
Το ευρώ βρίσκεται στα 135,2400 γεν, στο 0,7375 με τη στερλίνα και στο 1,0924 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,2854% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 119,6525 γεν.
Το δολάριο βρίσκεται στο 0,9664 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δήμος ανησυχεί για την εμφάνιση λύκων και αγριόχοιρων στον αστικό ιστό και ζητάει την απομάκρυνση τους
- Πλοίο χωρίς πυξίδα το χωροταξικό για τον τουρισμό
- Ρωσία: Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αντιστράτηγο στη Μόσχα – Ποιος είναι ο ρόλος του στην ανταρσία της Wagner
- Ο Άρης συμφώνησε με τη Φιορεντίνα για τον Κουαμέ – Πότε φτάνει ο παίκτης στη Θεσσαλονίκη
- Μια νύχτα μόνο: Αλήθειες και πανικός
- BHMAGAZINO: Ο πόλεμος της NASA – Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά λόγω παμπειραϊκής απεργίας
- Ναυάγιο στη Χίο: Live η ενημέρωση Κικίλια από τη Βουλή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442