Aston Martin DB11 2016: Η νέα εποχή
Η βρετανική φίρμα «κλειδώνει», από την έκθεση της Φρανκφούρτης την ονομασία DB11 για το νέο της sportscar που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2016.
Αν και το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την DB9 έχει ήδη δώσει το στίγμα του ως δοκιμαστικό πρωτότυπο και έχει καθιερωθεί –από καιρό- στο συλλογικό ασυνείδητο ως DB11, η Aston Martin επιβεβαίωσε και επισήμως την ονομασία της από την Φρανκφούρτη δίνοντας παράλληλα και το χρονικό στίγμα της άφιξής της.
Σύμφωνα με τις συστάσεις, η νέα DB11 θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της μέσα στο 2016 και θα τοποθετηθεί «στην καρδιά της γκάμας, αντιπροσωπεύοντας το πρώτο σημαντικό νέο προϊόν του νέου τολμηρού portfolio στο πλαίσιο του Σχεδίου του Δεύτερου Αιώνα», της φίρμας που ονομάζεται έτσι μιας και η Aston Martin έκλεισε τα 100 το 2013.
«Είμαι υπερήφανος που επιβεβαιώνω ότι το όνομα του επόμενου νέου μοντέλου μας θα είναι DB11. Αυτό δεν είναι μόνο η απόδειξη της πρόθεσής μας να συνεχίσουμε την μακρά ιστορία εμβληματικών sportscars με τα διακριτικά DB –τα οποία αποτελούν το DNA της φίρμας μας- αλλά και του φιλόδοξου σχεδίου μας για το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Andy Palmer από το floor της γερμανική έκθεσης.
Όσο για τους λόγους που η Aston Martin επέλεξε το DB11, όπως εξήγησε ο Andy Palmer, “H DB10 ήταν ένα concept car το οποίο συμφωνήθηκε για την νέα ταινία James Bond. Έτσι, επιλέξαμε να προσπεράσουμε μια… γενιά και να ονομάσουμε το νέο μοντέλο DB11».
Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της, η νέα DB11 θα έχει ως αφετηρία μια μετεξέλιξη της αρχιτεκτονικής της Aston Martin, «VH» η οποία, όμως, όπως εξηγεί ο Andy Palmer «μόλις μετά βίας θα βρει κανείς ένα κοινό στοιχείο με την μέχρι σήμερα εκδοχή της».
Όπως επίσης έχει ήδη γίνει γνωστό, η DB11 θα αντλήσει σχεδιαστικές επιρροές από την DB10 -το νέο Bond car- ενώ σε ό,τι αφορά τους κινητήρες εκτός από τον V12 των 6,0 λίτρων των Βρετανών, σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή αναμένεται να εξοπλίζεται και με τον V8 των 4,0 λίτρων των Mercedes-AMG.
Auto Express
- Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «γαλλικό κλειδί» στην «σκουριασμένη» κλειδαριά της κυβέρνησης
- Ενοίκια: Τα σημεία «κλειδιά» για το Ε2
- Αντισημιτισμός vs Ακτιβισμός: Πώς η Βρετανία παγιδεύτηκε ανάμεσα στον Κάνιε και τη Γάζα
- «Δέματα Αγάπης» από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
- Greek Economy Growth Forecast Cut to 1.9% for 2026
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442