Πρώτη -νέα- ήττα του Κάμερον στη Βουλή με φόντο τους όρους για το δημοψήφισμα
Την πρώτη του κοινοβουλευτική ήττα μετά την αυτοδύναμη εκλογή των Συντηρητικών γεύτηκε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με «αντάρτες» του κόμματός του να βοηθούν στην καταψήφιση προτάσεων για το πώς θα διοργανωθεί το δημοψήφισμα για την ΕΕ. Το γενικότερο πλαίσιο υπερψηφίστηκε με ευκολία, όμως τώρα η κυβέρνηση θα πρέπει να επανέλθει με βελτιώσεις στα σημεία που σημειώθηκε η ανταρσία.
Την πρώτη του κοινοβουλευτική ήττα μετά την αυτοδύναμη εκλογή των Συντηρητικών γεύτηκε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με «αντάρτες» του κόμματός του να βοηθούν στην καταψήφιση προτάσεων για το πώς θα διοργανωθεί το δημοψήφισμα για την ΕΕ.
Το γενικότερο πλαίσιο υπερψηφίστηκε με ευκολία, όμως τώρα η κυβέρνηση θα πρέπει να επανέλθει με βελτιώσεις στα σημεία που σημειώθηκε η ανταρσία.
Η ανταρσία, η πρώτη μετά τις εκλογές του Μαΐου, δείχνει ξανά το «ευρωπαϊκό ρήγμα» εντός των Συντηρητικών. Η «αμφιθυμία» στους Τόρις απέναντι στην σχέση με την ΕΕ είχε συμβάλει στην πτώση δύο προκατόχων του Reuters, σημειώνει το Reuters.
Στις ψηφοφορίες που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης, οι βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν με 321έναντι 285 ορισμένους από τους όρους της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος -κυρίως εκείνους που αφορούν το «μορατόριουμ» κυβερνητικής δραστηριότητας πριν το στήσιμο της κάλπης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέλος στη ζωή του έβαλε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Καραντάιν – Δύο δεκαετίες πάλευε με τη διπολική διαταραχή
- Μητσοτάκης: Ακλόνητη στήριξη στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας και στον λαό της
- «Απίστευτα κουραστική ζωή μοναχού» – Ο Moby έχει να βγει ραντεβού πάνω από 10 χρόνια
- Μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Ιανουάριο
- MEGA Stories: Ψυχική υγεία των εφήβων, οι αθέατες αγωνίες μιας γενιάς
- Αντιπλημμυρική παρέμβαση στο Ίλιο
- Λεβερκούζεν: Η πόλη του Σταυρού & της Μπάγερ
- Βόλος: Με ιογενή μηνιγγίτιδα μαθητής δημοτικού – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442