Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ήδη 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διέλθει από τα ελληνικά νησιά

Ήδη 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διέλθει από τα ελληνικά νησιά

Ήδη 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διέλθει από τα ελληνικά νησιά με το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα ακριτικά νησιά, αφού, η Λέσβος είναι χώρος υποδοχής του 14% των προσφύγων μεταναστών, η Κως του 6% και η Λέρος του 4%. Πιθανή θεωρείται η αύξηση της μεταναστευτικής ροής σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος, κατά τη τρίτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για το μεταναστευτικό.

Ήδη 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διέλθει από τα ελληνικά νησιά με το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα ακριτικά νησιά, αφού, η Λέσβος είναι χώρος υποδοχής του 14% των προσφύγων μεταναστών, η Κως του 6% και η Λέρος του 4%.

Πιθανή θεωρείται η αύξηση της μεταναστευτικής ροής σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος, κατά τη τρίτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για το μεταναστευτικό που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς είναι η συντονισμένη άμεση δράση για τη λήψη όλων των μέτρων και των στοχευμένων δράσεων που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο αυτό ζήτημα, ενώ έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες άρσης του θέματος των προσλήψεων ιατρικού και διοικητικού προσωπικού από τον πρώην υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν πως τα συναρμόδια υπουργεία χρειάζονται τη στήριξη, την αλληλεγγύη και τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ πρέπει να τηρηθούν οι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας μας ως προς τους μετανάστες.

Την αναγκαιότητα να ζητηθεί η σύγκληση έκτακτης συνόδου σε επίπεδο αρχηγών κρατών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Ακόμη τέθηκε το θέμα της αναγκαιότητας της δίωξης και της σύλληψης των διακινητών των δουλεμπόρων οι οποίοι αριθμούν ήδη τους 8.014 βάσει στοιχείων του λιμενικού χάρτη, όπως και η ενίσχυση των νησιών από αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να διευκολυνθεί η καταγραφή των μεταναστών και να γίνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς η ταυτοποίηση τους.

Στη σύσκεψη του ΔΣ της ΚΕΔΕ παραβρέθηκαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και δήμαρχοι από όλες τις περιοχές της Αττικής, από επαρχιακές και νησιωτικές περιοχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο