Συλλαλητήρια κατά του τρίτου μνημονίου στο Σύνταγμα
Με συνθήματα κατά του τρίτου μνημονίου διαδήλωσαν ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, εν όψει της ψηφοφορίας επί της συμφωνίας που φέρνει προς κύρωση η κυβέρνηση στη Βουλή. Στην κυκλοφορία δόθηκαν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου. Συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά.
Με συνθήματα κατά του τρίτου μνημονίου διαδήλωσαν ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, εν όψει της ψηφοφορίας επί της συμφωνίας που φέρνει προς κύρωση η κυβέρνηση στη Βουλή. Στην κυκλοφορία δόθηκαν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου. Συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά.
Οι υποστηρικτές του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στις 19:30 στην Ομόνοια και πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, όπου συνάντησαν τους διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ.
«Σε λίγες ώρες το τρίτο μνημόνιο Τσίπρα θα είναι γεγονός. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τους συνεταίρους της στην αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ποτάμι θα ψηφίσουν το νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού, της ελληνικής νεολαίας» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια.
«Ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλο δρόμο πέρα από αυτόν της οργάνωσης της πάλης του, της αντίστασής του με κάθε τρόπο, κάθε μέρα όλο το επόμενο διάστημα. Σήμερα μπορεί να ακουμπήσει με εμπιστοσύνη στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να συμπαραταχθεί μαζί του. Είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση, επίκαιρη, αναγκαία και φιλολαϊκή, που δείχνει το δρόμο της εξόδου από την κρίση σε όφελος των λαϊκών αναγκών» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας
Στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει πως «το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που προγραμματίζεται να ψηφιστεί από τη νεομνημονιακή Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους».
Το ΠΑΜΕ κάλεσε «τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουν μαζική, μαχητική απάντηση στη νέα σφαγή της ζωής μας, στο νέο μνημόνιο που έφερε στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, πραγματοποίησε απόψε το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου.
«Τα μνημόνια, η φτώχια, η ανεργία, η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για να κερδίζουν τα μονοπώλια, δεν είναι μονόδρομος» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό (ΣΕΤΕΠΕ), Κυριάκος Τσιαούσης, καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να οργανωθούν και «να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα που φέρνει».
Ακολούθησε πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της πόλης, με κατάληξη την πλατεία Αριστοτέλους.
Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη συμφωνία και στη λιτότητα πραγματοποίησαν μέλη κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στον Λευκό Πύργο.
Και στα Χανιά
Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές πραγματοποιήθηκαν απόψε στα Χανιά εν όψει και της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Στην πλατεία δημοτικής αγοράς, πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που είχε απευθύνει η Επιτροπή Χανίων του «Όχι μέχρι τέλους» καλώντας σε ανατροπή όλων των μνημονίων και ζητώντας ρήξη στις πολιτικές που τα επιβάλλουν.
Στην Πλατεία 1866, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της ΠΑΣΕΒΕ και συλλόγων εργαζομένων.
Οι συγκεντρωμένοι, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι φέρνει για ψήφιση στη Βουλή και με διαδικασίες εξπρές, ένα νέο, τρίτο μνημόνιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442