ΟΖΟ: Κάμερα εικονικής πραγματικότητας ετοιμάζει η Nokia
Μια κάμερα VR με την οποία θα βρεθούμε πιο κοντά στην εικονική πραγματικότητα πρόκειται να λανσάρει η φινλανδική Nokia πριν το τέλος του 2015. Το τμήμα Έρευνας και Τεχνολογίας του κατασκευαστή ανέπτυξε μια κάμερα σε μορφή μπάλας με 8 συγχρονισμένα κλείστρα για την λήψη στερεοσκοπικού βίντεο 3D και ήχου από οκτώ ενσωματωμένα μικρόφωνα.
Μια κάμερα VR με την οποία θα βρεθούμε πιο κοντά στην εικονική πραγματικότητα πρόκειται να λανσάρει η φινλανδική Nokia πριν το τέλος του 2015. Το τμήμα Έρευνας και Τεχνολογίας του κατασκευαστή ανέπτυξε την OZO, μια κάμερα σε μορφή μπάλας με 8 συγχρονισμένα κλείστρα για την λήψη στερεοσκοπικού βίντεο 3D και ήχου από οκτώ ενσωματωμένα μικρόφωνα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα θα ήταν να ζεις αυτό που βλέπεις, είτε πρόκειται για επικοινωνία με φίλους, για την παρακολούθηση των ειδήσεων ή μιας ταινίας.
Η Nokia OZO VR camera απευθύνεται σε επαγγελματίες δημιουργούς περιεχομένου. Αποτελεί δε μόνο την αρχή, καθώς η Nokia Technologies δεσμεύεται να δημιουργήσει σειρά λύσεων που απευθύνονται στους δημιουργούς ταινιών. Μάλιστα, παράλληλα ανακοίνωσε την στενή συνεργασία της με την εταιρεία παραγωγής ταινιών Jaunt για χρήση της OZO VR camera στα Jaunt Studios.
Λογισμικό που αναπτύχθηκε για την OZO επιτρέπει την προβολή περιεχομένου 3D σε πραγματικό χρόνο, σημείο στο οποίο η Nokia ισχυρίζεται ότι έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα, τονίζοντας ότι με τις σημερινές λύσεις στην αγορά χρειάζεται πολύς χρόνος για να ανασυσταθεί η πανοραμική εικόνα.
Οι λήψεις 360 μοιρών από την OZO μπορούν να προβάλλονται σε οθόνες που φοριούνται στο κεφάλι.
Οι δοκιμές της OZO θα γίνουν σε συνεργασία με επαγγελματίες της βιομηχανίας πριν η κάμερα VR της Nokia κυκλοφορήσει στην αγορά. Στο μέλλον θα καθοριστούν οι τελικές τεχνικές προδιαγραφές της OZO. Η κάμερα θα κατασκευάζεται στην Φινλανδία και θα διατεθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2015.
Εικονική πραγματικότητα στο tech.in.gr
- Στις αρχές 2016 διαθέσιμη η κάσκα εικονικής πραγματικότητας της Oculus
- Στούντιο ταινιών εικονικής πραγματικότητας εγκαινιάζει η Oculus
- Πρόσκληση στην εικονική πραγματικότητα από την HTC και την Valve
- Post από τα Γυαλιά εικονικής πραγματικότητας φαντάζεται η Facebook Inc
- Samsung: To shopping, αντικείμενο της εικονικής πραγματικότητας
In.gr Τεχνολογία
- SpaceX: Μετά τα αυτοκίνητα, τους πυραύλους και τα ρομπότ, ο Μασκ ετοιμάζει δορυφορικό τηλέφωνο
- ΚΕΔΕ: Η Ελληνική Γλώσσα έχει οικουμενική αξία
- Κουτσούμπας: Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη τους – «Παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά
- Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη για τις υποκλοπές: Προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων
- «Έφυγε» η «φωνή του σνούκερ», ο θρυλικός Τζον Βίργκο (vids, pics)
- Ο Τζέικομπ Ελόρντι σπέυδει να προστατεύσει την Μάργκοτ Ρόμπι από τη βροχή στην πρεμιέρα της ταινίας «Aνεμοδαρμένα Ύψη»
- UBS Calls EU Spread Levels ‘Historic’ – Highlights Greek Example
- Πιερία: Σορός εντοπίστηκε σε φλεγόμενο όχημα στη Σφενδάμη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442