
Μοσκοβισί: Σε καλό κλίμα οι διαπραγματεύσεις
Ικανοποιημένος με το κλίμα στο οποίο εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα εμφανίσθηκε σήμερα Τετάρτη ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε καλό κλίμα συνεργασίας, το Grexit το αφήσαμε πίσω μας και δουλεύουμε όλοι μαζί, τόνισε.
Ικανοποιημένος με το κλίμα στο οποίο εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα εμφανίσθηκε σήμερα Τετάρτη ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
Ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας διεξάγονται κάτω από «καλές συνθήκες».
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Επίτροπος, που προηγουμένως ερωτηθείς για το plan B του Γ.Βαρουφάκη μίλησε για ανοησίες άνευ σημασίας, «ας περάσουμε στην ουσια, η οποία είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε στην Αθήνα τους όρους για ένα τρίτο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης ύψους 82 δισεκατομμυρίων ευρώ για να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επιλύσει τα προβλήματα με τις τράπεζές της και να αναπτυχθεί. Γύρω στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για επενδύσεις, κάτι που θα επιτρέψει στην οικονομία της χώρας να φτάσει το επίπεδο της Ευρωζώνης».
«Σίγουρα είναι ένα δύσκολο έργο, απαιτητικό για τους πιστωτές, απαιτητικό για την Ελλάδα που πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις – χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί η ελληνική οικονομία» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για το εάν υφίσταται κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα πλέον. «Το Grexit βρίσκεται πίσω μας», είπε ο κ. Μοσκοβισί.
«Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε καλό κλίμα συνεργασίας, το Grexit το αφήσαμε πίσω μας και δουλεύουμε όλοι μαζί», επισήμανε.
Όμως, πρόσθεσε, «για να υπάρξει πλήρης εμπιστοσύνη, πρέπει να φτάσουμε σ’ αυτήν την ανταλλαγή, δηλαδή μεταρρυθμίσεις έναντι του προγράμματος στήριξης, και αργότερα θα συζητήσουμε το θέμα του χρέους», κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η κάθοδος στην άβυσσο
- Snoop Dogg και Σουόνσι: Η πιο απρόσμενη σύμπραξη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο
- Αλί Χαμενεΐ: Πώς τον εντόπισαν και τον σκότωσαν – Η πληροφορία της CIA και το χτύπημα του Ισραήλ
- Παχυσαρκία: Τι υπόσχονται τα νέα φάρμακα – Έρχονται και στην Ελλάδα σε μορφή χαπιού
- Ιράκ: Διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
- Ντεμπούτο με νέα πρόσωπα για Γρηγορίου – Πώς θα παίξει ο Άρης με τον Παναθηναϊκό
- 1897: Φυσικά και η πρώτη κινηματογραφική «μάχη» ρομπότ και ανθρώπου θα ήταν του Ζορζ Μελιέ
- Μεσολόγγι: Υπό έλεγχο η φωτιά στο νοσοκομείο – Μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία περίπου 30 άτομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442