Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πάπας: «Η κακομεταχείριση των προσφύγων μάς κάνει να κλαίμε»

Πάπας: «Η κακομεταχείριση των προσφύγων μάς κάνει να κλαίμε»

Η κακομεταχείριση των προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την αδικία «μας κάνει να κλαίμε», υπογράμμισε ο Πάπας Φραγκίσκος από το Τορίνο, στη Βόρεια Ιταλία, όπου προσκύνησε την Ιερά Σινδόνη. Οι μετανάστες δεν θα πρέπει να θεωρούνται «ένοχοι» για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ούτε να τους αντιμετωπίζουν σαν να ήταν «εμπόρευμα», τόνισε απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η κακομεταχείριση των προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την αδικία «μας κάνει να κλαίμε», υπογράμμισε ο Πάπας Φραγκίσκος από το Τορίνο, στη Βόρεια Ιταλία, όπου πρόκειται να επισκεφθεί την Ιερά Σινδόνη.

Οι μετανάστες δεν θα πρέπει να θεωρούνται «ένοχοι» για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ούτε να τους αντιμετωπίζουν σαν να ήταν «εμπόρευμα», τόνισε ο Πάπας, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Μιλώντας στην Πιατσέτα Ρεάλε σε ένα πλήθος εκπροσώπων του κόσμου της εργασίας του Πιεμόντε, ο αργεντινός πάπας αναφέρθηκε εμμέσως – για να τις καταδικάσει – στις διαδηλώσεις κατά των μεταναστών, σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται διχασμένη στο θέμα της υποδοχής και της φιλοξενίας τους.

Η εικόνα των μεταναστών που διαπλέουν τη Μεσόγειο «μας κάνει να κλαίμε», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι «αν η μετανάστευση εντείνει τον οικονομικό ανταγωνισμό, δεν μπορούν να θεωρηθούν αυτοί υπεύθυνοι επειδή είναι θύματα της αδικίας, της οικονομίας, της απόρριψης και των πολέμων. Τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα!», υπογράμμισε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος άκουσε επίσης τις μαρτυρίες ενός υφαντουργού, ενός εργάτη και ενός αγρότη και κατόπιν καταδίκασε για άλλη μια φορά τη διαφθορά. «Οχι στη διαφθορά, που σήμερα είναι τόσο συχνή που μοιάζει να έχει γίνει η συνήθης συμπεριφορά, όχι στις μαφιόζικες συνωμοσίες, όχι στις απάτες, όχι στις δωροδοκίες», δήλωσε. «Οχι επίσης στην οικονομία της απόρριψης», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι αυτοί που σήμερα δεν παράγουν πλέον αποκλείονται από την κοινωνία με βάση το μοντέλο της «κατανάλωσης και της απόρριψης».

Στο Τορίνο «ο αποκλεισμός αυτών που ζουν στην απόλυτη φτώχεια αγγίζει το 10% του πληθυσμού. Αποκλείονται τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και πλέον αποκλείονται και οι νέοι: πάνω από το 40% είναι άνεργοι», επεσήμανε ο Πάπας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο