Η «Σακίρα των Κούρδων» τραγουδάει κατά των τζιχαντιστών
Μια 26χρονη Κούρδισα καλεί όλη την υφήλιο να ενωθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει από κοινού την απειλή του «Ισλαμικού Κράτου».
Συνδυάζει την στρατιωτική στολή με τις ψηλοτάκουνες γόβες. Κι όχι μόνο αυτό: αψηφάει τον κίνδυνο και τολμάει να γυρίσει το βιντεοκλίπ του τελευταίου της τραγουδιού στο Ιράκ, κοντά στις γραμμές των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».
Η τραγουδίστρια Χελάν Αμπντάλα, γνωστή κι ως «Σακίρα των Κούρδων», έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση στο Διαδίκτυο με το νέο της κομμάτι που ονομάζεται «Επανάσταση», το οποίο απευθύνει έκκληση για την ανάληψη παγκόσμιας δράσης κατά της τρομοκρατίας της ISIS.
Υιοθετώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Helly Luv (Χέλι Λαβ), η 26χρονη μουσικός επισκέφτηκε τα μέρη απ’ όπου έλκει την καταγωγή της.
Έτσι, η Χέλι βρέθηκε πριν λίγο καιρό στην Ερμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ –τον τόπο γέννησης των παππούδων και των γιαγιάδων της.
Εκεί, γνώρισε πολλούς συμπατριώτες της, μαχητές των δυνάμεων των Πεσμέργκα που πολεμούν κατά του Ισλαμικού Κράτους. Και κάπως έτσι δέχτηκε να γυρίσει εκεί το βιντεοκλίπ του τραγουδιού Revolution στο Αλ Καζάρ, λίγο έξω από το Ερμπίλ, και πολύ κοντά στις γραμμές των τζιχαντιστών.
«Προχωρούμε ενωμένοι» λέει το ρεφρέν του τραγουδιού της το οποίο η Χέλι Λαβ τραγουδάει από κοινού με τους υπολοίπους συμμετέχοντες στο βιντεοκλίπ της, ανθρώπους όλων των φυλών και των χρωμάτων που κρατάνε σημαίες πολλών εθνών –ανάμεσα τους και η ελληνική.
Το βιντεοκλίπ, το οποίο σκηνοθέτησε ο Αράς Τακί, είναι όπως γράφει στο τέλος, «αφιερωμένο σε όλα τα θύματα της τρομοκρατίας και της βίας».
«Καλώ το Κουρδιστάν και όλες τις χώρες του κόσμου να ενωθούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της αδικία. Θέλω να δείξω στον κόσμο ποιες είναι οι δυνάμεις Πεσμέργκα και ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του Νταές [σ.σ: υποτιμητικός χαρακτηρισμός του Ισλαμικού Κράτους που χρησιμοποιούν οι Άραβες και οι Κούρδοι]», είπε η ίδια η καλλιτέχνις μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Θέλω να δώσω ό,τι μπορώ στους Πεσμέργκα επειδή θεωρώ τον εαυτό μου μια από αυτούς. Φοράω τη στολή των Πεσμέργκα στο τραγούδι για να τους ενθαρρύνω», προσθέτει η 26χρονη για το βιντεοκλίπ το οποίο έχει ήδη προσελκύσει πάνω από 700.000 επισκέψεις στο YouTube σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη κυκλοφορία του.
Το γύρισμα του βιντεοκλίπ δεν ήταν εύκολη υπόθεση, παραδέχεται η ίδια.
Πράγματι, δια του λόγου το αληθές, στο τέλος του επτάλεπτου βιντεοκλίπ, ένας κοντινός πυροβολισμός διακόπτει το γύρισμα, αναγκάζοντας τη τραγουδίστρια να σκύψει και να προστατέψει το κεφάλι της για να αποφύγει τα θραύσματα.
«Με είχαν προειδοποιήσει να μην γυρίσω εκεί το βιντεοκλίπ, αλλά εγώ επέμεινα να το γυρίσω στα μέρη εκείνα που έχουν πληγεί περισσότερο από την τρομοκρατία του Νταές», καταλήγει με νόημα η Χέλι Λαβ.
Κωνσταντίνος Τσάβαλος
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
- Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση χωριών βόρεια του ποταμού Λιτάνι – Καταγγελίες για εθνοκάθαρση στον Λίβανο
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442