Με καθυστέρηση ενός μήνα επέστρεψαν τρεις αστροναύτες του ISS
Μια Ιταλίδα, ένας Ρώσος και ένας Αμερικανός επέστρεψαν την Πέμπτη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), έπειτα από βλάβη σε προηγούμενη αποστολή η οποία οδήγησε σε παράταση της παρανομής τους κατά ένα μήνα, σε συνολικά 199 ημέρες.
Μια Ιταλίδα, ένας Ρώσος και ένας Αμερικανός επέστρεψαν την Πέμπτη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), έπειτα από βλάβη σε προηγούμενη αποστολή η οποία οδήγησε σε παράταση της παρανομής τους κατά ένα μήνα, σε συνολικά 199 ημέρες.
Η ρωσική κάψουλα Soyuz που τους μετέφερε έπεσε με αλεξίπτωτο στη στέπα του Καζακστάν στις 16.44 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου στη Μόσχα.
Τρεις ώρες νωρίτερα, ο Αμερικανός Τέρι Βιρτς, η Ιταλίδα Σαμάνθα Κριστοφορέτι και ο Ρώσος Αντόν Σκαπλέροφ αποχαιρετούσαν τρία άτομα -έναν Αμερικανό και δύο Ρώσους- που παραμένουν στο πολυεθνικό τροχιακό συγκρότημα.
Η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Μαΐου, αναβλήθηκε όμως μετά την απώλεια ενός μη επανδρωμένου σκάφους Progress που εκτοξεύτηκε με παρόμοιο πύραυλο Soyuz. Τα συντρίμμια του έπεσαν στον Ειρηνικό λίγες μέρες αργότερα.
Δύο από τους τρεις αστροναύτες που έμειναν στον σταθμό, ο Σκοτ Κέλι και ο Μιχαήλ Κορνιένκο, θα παραμείνουν σε τροχιά για συνολικά έναν χρόνο, στο πλαίσιο μελέτης για τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις της διαβίωσης σε συνθήκες μικροβαρύτητας.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας