O τέως πρόεδρος της Υεμένης μεταδίδει… ζωντανά από το βομβαρδισμένο σπίτι του
Με έναν κάπως σουρεαλιστικά ιλαροτραγικό τρόπο φάνηκε η δυσκολία στην συνεχιζόμενη κρίση στην Υεμένη: Οι επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας έπληξαν το σπίτι του τέως προέδρου της χώρα Αλί Αμπντάλα Σαλέχ, ο οποίος δεν τραυματίστηκε και... θέλησε να το αποδείξει στους Υεμενίτες. Για να το κάνει, βγήκε ζωντανά στην τηλεόραση και, με το μικρόφωνο στο χέρι, έκανε «περιήγηση» στο βομβαρδισμένο σπίτι του.
Με έναν κάπως σουρεαλιστικά ιλαροτραγικό τρόπο φάνηκε η δυσκολία στην συνεχιζόμενη κρίση στην Υεμένη: Οι επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας έπληξαν το σπίτι του τέως προέδρου της χώρα Αλί Αμπντάλα Σαλέχ, ο οποίος δεν τραυματίστηκε και… θέλησε να το αποδείξει στους Υεμενίτες.
Για να το κάνει, βγήκε ζωντανά στην τηλεόραση και, με το μικρόφωνο στο χέρι, έκανε «περιήγηση» στο βομβαρδισμένο σπίτι του.
Η φωτογραφία φυσικά διαδόθηκε αστραπιαία στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο τέως πρόεδρος Σαλέχ υποστηρίζεται από τους αντάρτες Χούτι, οι οποίοι έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και έχουν εκδιώξει τον πρόεδρο Χάντι. Ο Χάντι έχει διαφύγει στη Σαουδική Αραβία, οι δυνάμεις της οποίας κάνουν επιδρομές εναντίον των Χούτι καθώς βλέπουν με ανησυχία τον κίνδυνο το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει τους αντάρτες, να επεκτείνει την επιρροή του.
Το Ριάντ πρότεινε πενθήμερη παύση πυρός ώστε να διευκολυνθεί η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, πρόταση στην οποία οι Χούτι εμφανίστηκαν θετικοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Μίλαν – Ελλάς Βερόνα
- Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο δύο 15χρονες έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις
- Τσιτσιπάς: «Είχα ανάγκη αυτό το διάλειμμα, επιστρέφω με διαφορετική ενέργεια»
- Σέρρες: Πέμπτη ημέρα αγωνίας – Στο μικροσκόπιο βίντεο με αυτοκίνητο ίδιο με του εξαφανισμένου διοικητή
- Μπριζίτ Μπαρντό: Οι 48 ταινίες, η απομάκρυνση από τις τέχνες και η αφοσίωση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων
- Παναθηναϊκός: Παίρνει τον Κοντούρη του Παναιτωλικού









