Για ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας προειδοποιεί ο Σόιμπλε
Η εμπειρία σε άλλα κράτη του κόσμου έχει δείξει πως μια χώρα μπορεί να γλιστρήσει ξαφνικά στην χρεοκοπία, δηλωσε αναφερόμενος στην Ελλάδα, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε.
Η εμπειρία σε άλλα κράτη του κόσμου έχει δείξει πως μια χώρα μπορεί να γλιστρήσει ξαφνικά στην χρεοκοπία, δηλωσε αναφερόμενος στην Ελλάδα, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε.
Η εμπρηστική αυτή δήλωση, που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας, έρχεται λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, κατά το οποίο η Ελλάδα αναμένει μια θετική δήλωση από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα αναγνωρίζουν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.
Ο κ. Σόιμπλε ρωτήθηκε και για μια πιθανή ημερομηνία που θα μπορούσε να συμβεί αυτό, αλλά δεν θέλησε να κάνει εικασίες, ενώ ερωτηθείς εάν το Βερολίνο είναι προετοιμασμένο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο απάντησε πως «υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να απαντήσει με τη λογική ένας πολιτικός».
Επίσης, επανέλαβε ότι δεν αναμένει μια τελική συμφωνία του τύπου «μεταρρυθμίσεις για ρευστό» μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών στο Eurogroup της Δευτέρας.
«Δεν βλέπω ότι όλα θα έχουν λυθεί μέχρι τότε» δήλωσε και πρόσθεσε πως η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη «υπό λογικούς όρους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442