
Σπίρτζης: Τρομοκρατία των πολιτών από δημοσιολογούντες περί των σεισμών
«Για τρομοκρατία της κοινής γνώμης από δημοσιολογούντες περί τους σεισμούς με στόχο την απόσπαση κονδυλίων για αόριστες εκτιμήσεις σεισμικότητας» κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης. Τα «βέλη» φαίνεται ότι αφορούν τον Ακη Τσελέντη που σε δηλώσεις του συνδύασε προβλέψεις για σεισμούς με εγκατάλειψη της αντισεισμικής πολιτικής της χώρας.
«Για τρομοκρατία της κοινής γνώμης από δημοσιολογούντες περί τους σεισμούς με στόχο την απόσπαση κονδυλίων για αόριστες εκτιμήσεις σεισμικότητας» κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης.
Τα «βέλη» φαίνεται ότι αφορούν τον Ακη Τσελέντη που σε δηλώσεις του συνδύασε προβλέψεις για σεισμούς με εγκατάλειψη της αντισεισμικής πολιτικής της χώρας.
Σε σχετική δήλωσή του ο Χρίστος Σπίρτζης αναφέρει: «Στις κατασκευές εφαρμόζονται από δεκαετίες διαρκώς εξελισσόμενοι αντισεισμικοί κανονισμοί, σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνολογίας, ώστε η χώρα να έχει ικανοποιητική αντισεισμική θωράκιση. Τα αποτελέσματα συμπεριφοράς των κατασκευών, σε περιπτώσεις σεισμών μέχρι τώρα είναι ικανοποιητικά, όπως αποδείχθηκε και στην πρόσφατη περίπτωση της Κεφαλονιάς.
»Ασφαλώς, υπάρχουν κατασκευές, που χρειάζονται παρακολούθηση και ενίσχυση της αντισεισμικής συμπεριφοράς τους και αυτό αποτελεί πρώτο μέλημα της πολιτείας και της νέας κυβέρνησης.
»Ας καταλάβουν επιτέλους ορισμένοι, ευτυχώς ελάχιστοι, από τους δημοσιολογούντες περί τους σεισμούς, ότι η τρομοκρατία της κοινής γνώμης, δεν προσφέρει αντισεισμική θωράκιση, ούτε γλιτώνει τη χώρα από τις πιθανές συνέπειες εκδήλωσης σεισμικών φαινομένων. Στο μέτρο του δυνατού στηρίζουμε την λειτουργία όλων των εγκεκριμένων και υπεύθυνων φορέων καταγραφής και παρακολούθησης της σεισμικότητας του Ελληνικού χώρου, με σκοπό την έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση της πολιτείας και των πολιτών.
»Ωστόσο, οι μεθοδεύσεις πίεσης και τρομοκράτησης των πολιτών για την απόσπαση κονδυλίων, ώστε να συνεχίζεται αενάως ο κύκλος της άντλησης πόρων στο όνομα της αόριστης εκτίμησης της σεισμικότητας δεν γίνονται πλέον αποδεκτές. Όλα έχουν όρια.
»Ο σεισμός προφανώς δεν είναι ταξικός. Οι κατασκευές όμως είναι. Και οι, ευτυχώς ελάχιστοι, σεισμολόγοι που υπερβαίνουν τα όρια, ας ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά και υπεύθυνα με το αντικείμενο τους και μόνο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πικρή γεύση για τη Nestlé από την ανάκληση βρεφικού γάλακτος – Έως και 1,2 δισ. ελβετικά φράγκα ζημιά
- Δηλητηριασμένα βέλη 60.000 ετών δείχνουν την ευρηματικότητα των παλαιολιθικών κυνηγών
- Παρίσι: Βουτιά θανάτου από ρώσο δημοσιογράφο που είχε βρει καταφύγιο στη Γαλλία – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Μινεάπολη: 1,5 χλμ από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Φλόιντ, η ICE σκότωσε εν ψυχρώ τη 37χρονη Γκουντ –
- Τι είπε ο Μόντε Μόρις για τις πρώτες του εντυπώσεις από Ολυμπιακό και ευρωπαϊκό μπάσκετ
- Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Οι περιοχές που υπερίσχυσαν στην Ελλάδα – Οι δημοφιλέστερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση
- Πάτρικ Σουέζι: Πέθανε ο μικρότερος αδερφός του αξέχαστου ηθοποιού
- Σοβαρή απειλή η λειψυδρία για τον τουρισμό της Κρήτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 08.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/bent-hertema-HuhBWIfw4Kg-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442