Στα αζήτητα λίστες με έλληνες φοροφυγάδες που κατέχει το Βερολίνο
CD με στοιχεία για έλληνες φοροφυγάδες που κρύβονται πίσω από κωδικούς στις ελβετικές τράπεζες κατέχει το Βερολίνο και προτίθεται να δώσει στις ελληνικές αρχές. Μέχρι τώρα, ωστόσο, δεν έχουν ζητηθεί από την ελληνική πλευρά. Στις διαπραγματεύσεις με την Ελβετία δεν υπάρχει καμία γραπτή πρόταση-προσφορά της ελβετικής πλευράς. Πρόκειται για προφορικές συζητήσεις σε μοντέλα συνεργασίας που οδηγούν σε ατιμωρησία υποθέσεις πέραν της τελευταίας διετίας.
CD με στοιχεία για έλληνες φοροφυγάδες που κρύβονται πίσω από κωδικούς στις ελβετικές τράπεζες κατέχει το Βερολίνο και προτίθεται να δώσει στις ελληνικές αρχές. Μέχρι τώρα, ωστόσο, δεν έχουν ζητηθεί από την ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων Σαββατοκύριακο, στις διαπραγματεύσεις με την Ελβετία δεν υπάρχει καμία γραπτή πρόταση-προσφορά της ελβετικής πλευράς. Πρόκειται για προφορικές συζητήσεις σε μοντέλα συνεργασίας που οδηγούν σε ατιμωρησία υποθέσεις πέραν της τελευταίας διετίας.
Η πρόταση της Ελβετίας στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν η είσπραξη φόρων εκ μέρους των ελβετικών Αρχών και η απόδοσή τους στην Ελλάδα με αντάλλαγμα την αμνηστία των φοροφυγάδων. Στο μεταξύ, η νέα κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους Ελβετούς σε διαφορετική βάση.
Μετά τη συνάντηση των υπουργών Επικρατείας Νίκου Παππά και Παναγιώτη Νικολούδη με τους Ελβετούς στις 26 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη με τον πρεσβευτή της Ελβετίας στην Ελλάδα και αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας.
Κύκλοι της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας εξήγησαν ότι η παρούσα πρόταση της Ελβετίας αποβλέπει στην ανταλλαγή πληροφοριών φορολογικού περιεχομένου μεταξύ των δύο χωρών. Στόχος είναι να καλύψει το διάστημα από σήμερα έως και το 2017, οπότε η ανταλλαγή των στοιχείων αυτών θα είναι υποχρεωτική με την εφαρμογή της συνθήκης που έχει υπογράψει η Ελβετία με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ. Ωστόσο, μια τέτοια συμφωνία δεν καλύπτει υποθέσεις του παρελθόντος.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.