Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουρουμπλής: Η ΠΝΠ δεν αφορά τα νοσοκομεία

Κουρουμπλής: Η ΠΝΠ δεν αφορά τα νοσοκομεία

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά τα νοσοκομεία» επιμένει ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τις βολές που δέχθηκε από τη ΝΔ. Ανταποδίδοντας, κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -που ζήτησε την παραίτησή του- «να διαβάζει καλύτερα».

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά τα νοσοκομεία» επιμένει ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τις βολές που δέχθηκε από τη ΝΔ. Ανταποδίδοντας, κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -που ζήτησε την παραίτησή του- «να διαβάζει καλύτερα».

Μιλώντας στoν ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, την Πέμπτη, σημειώσε: «Δεν υπάρχει πουθενά ρητή δική μου εντολή, αλλά μια τυπική υπηρεσιακή διαβίβαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προς τα νοσοκομεία».

Ανέφερε ότι «υπάρχει εξαίρεση για τους φορείς εκείνους, τα αποθεματικά των οποίων είναι απαραίτητα για τις επόμενες 15 ημέρες» και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία «να διαβάζει καλύτερα».

«Είναι αδιάβαστοι, τεμπελιάζουν και δεν δίνουν σημασία στα γραπτά» δήλωσε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Να μας πούνε τι προϋπολογισμούς ψηφίζανε για να τους διαχειριστούμε εμείς σήμερα. Προκειμένου να παρουσιάζουν ψεύτικα πλεονάσματα, έπρεπε να δώσουν στον ΕΟΠΥΥ 1 δισ. ευρώ και έδωσαν 560 εκατ. ευρώ. Αυτοί είναι εκείνοι που κλαυθμιρίζουν για την υγεία…».

Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι από την 1 Μαΐου οι ασθενείς των νοσοκομείων θα παίρνουν τα φάρμακά τους μέσα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων ανεξάρτητα από την πάθηση που έχουν.

Κόντρα Ξάνθου – Γεωργιάδη για το ΕΣΥ

Την ίδια ώρα, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του δημόσιου φορέα δεν επηρεάζει τις τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες του ΕΣΥ ή άλλου δημόσιου φορέα για το επόμενο 15νθημερο.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση, κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση ότι ακολουθεί πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ και ότι με την υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, η λειτουργία τους βρίσκεται σε οριακό σημείο.

«Όντως είναι στο όριο τα νοσοκομεία και οι δομές τους. Όντως καταρρέει και το ΕΣΥ και το ηθικό των ανθρώπων, γι αυτό δίνουμε τη μάχη με νύχια και δόντια να το κρατήσουμε όρθιο» απάντησε ο κ. Ξανθός. Τόνισε δε, ότι «δεν μπορεί να εγκαλεί τη σημερινή κυβέρνηση ο πρώην πολιτικός προϊστάμενος μιας πολιτικής που με σχέδιο -και όχι από οικονομική αδυναμία- διέλυσε την πρωτοβάθμια φροντίδα και συρρίκνωσε τις δομές του ΕΣΥ».

Παράλληλα, ο κ. Ξανθός διαβεβαίωσε ότι υπάρχει σχέδιο αναδιάρθρωσης και ενίσχυσης των δομών του ΕΣΥ και σύντομα θα παρουσιαστεί εξειδικευμένο ανά περιφέρεια, ενώ πρόσθεσε ότι άμεση προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της υγειονομικής φτώχειας με τη διασφάλιση των αναγκαίων πόρων.

Τέλος, όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα θα προβλέπεται ενίσχυση του ΕΣΥ ιδιαίτερα στην περιφέρεια, με την πρόσληψη με το σύστημα κινήτρων, ακόμα και επικουρικών γιατρών, με στόχο την προσέλευση τους ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024