Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη θα έχει σήμερα, Τρίτη, ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα. Κατά τις επαφές αυτές «θα συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα ενεργειακού ενδιαφέροντος», στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η συμφωνία για την κατασκευή του ελληνικού αγωγού.
Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα, Τρίτη, ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ο οποίος θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (16:00), ενώ προηγουμένως θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη (14:00).
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση κατά τις επαφές αυτές «θα συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα ενεργειακού ενδιαφέροντος», στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η συμφωνία για τη διέλευση του αγωγού Turkish Stream από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη του Αλεξέι Μίλερ είχε συμφωνηθεί ήδη από την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας, υπό τον πρωθυπουργό, στη Μόσχα και αναμένεται να εξελιχθεί ομαλά, ξεκλειδώνοντας τις συζητήσεις για τις προκαταβολές από ρωσικής πλευράς, για τις οποίες προσφάτως υπήρξε σύγχυση.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν εξάλλου ότι η επίσκεψη του κ. Μίλερ πραγματοποιείται προκειμένου να υπογραφεί το μνημόνιο κατανόησης για την κατασκευή του ελληνικού αγωγού.
Ο νέος αγωγός, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, αποτελεί συνέχεια του λεγόμενου Turkish Stream που ξεκινά από τα ρωσικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας και καταλήγει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποσκοπεί στην τροφοδοσία της ευρωπαϊκής αγοράς με παράκαμψη της Ουκρανίας.
Η επένδυση για το ελληνικό τμήμα του αγωγού, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έως την ΠΓΔΜ εκτιμάται σε 2 δισ. ευρώ ενώ στα οφέλη για την ελληνική πλευρά περιλαμβάνονται η βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού, η αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά φυσικού αερίου, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας.
Στο πλαίσιο των συζητήσεων αναμένεται να τεθεί και η τρέχουσα σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου από την Gazprom.
Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης μεταβαίνει την Τετάρτη στη Σόφια προκειμένου να συμμετάσχει σε τριμερή υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για την προώθηση του λεγόμενου «κάθετου» αγωγού που αποσκοπεί στην ανάδειξη νέων πηγών εφοδιασμού των χωρών της περιοχής με φυσικό αέριο.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ο αγωγός Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) με μεταφορική ικανότητα έως 5 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2016.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας