Ο Ρεπουμπλικάνος Τεντ Κρουζ θα διεκδικήσει το χρίσμα για την προεδρία
Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ σκοπεύει να ανακοινώσει τη Δευτέρα το σχέδιό του να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, δηλώνουν σύμβουλοί του. Θα είναι ο πρώτος ρεπουμπλικάνος που θα το κάνει.
Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ σκοπεύει να ανακοινώσει τη Δευτέρα το σχέδιό του να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, δηλώνουν σύμβουλοί του.
Ο εκλεγμένος για πρώτη φορά γερουσιαστής, είναι προγραμματισμένο να μιλήσει αύριο, Δευτέρα, στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια Liberty και να ανακοινώσει την πρόθεσή του.
Θεωρείται «εκλεκτός» του συντηρητικού κινήματος Tea Party, αλλά η υποψηφιότητά του διχάζει τους Ρεπουμπλικάνους.
Το 2013 είχε πραγματοποιήσει ομιλία 21 ωρών εναντίον του προγράμματος υγείας του Μπαράκ Ομπάμα, μία ομιλία που ήταν από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια στην ιστορία της Γερουσίας.
Ο Κρουζ θα γίνει ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος προεδρικός υποψήφιος που ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2016.
Το χρίσμα αναμένεται να διεκδικήσουν επίσης οι Τζεμπ Μπους και Κρις Κρίστι αν και κανείς από τους δύο δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του.
Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να είναι υποψήφια για το χρίσμα.