Συνάντηση Μέρκελ – Σόιμπλε το Σάββατο με θέμα την Ελλάδα
Συνεργασία θα έχουν το Σάββατο η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αντικείμενο της συνάντησής τους θα είναι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ευρωζώνη για το θέμα του ελληνικού χρέους.
Συνεργασία θα έχουν το Σάββατο η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Αντικείμενο της συνάντησής τους θα είναι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ευρωζώνη για το θέμα του ελληνικού χρέους.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είχε στείλει τα δικά του μηνύματα στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ευχαρίστως να σταματήσουμε να το αποκαλούμε ‘τρόικα’, αλλά οι τρεις θεσμοί θα πρέπει να συνεχίσουν τον εποπτικό τους ρόλο στην Ελλάδα.
» Από σεβασμό προς τους έλληνες φίλους μας, στο εξής η τρόικα δεν θα λέγεται τρόικα» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ.
Τη γνώμη του για τον Γιάνη Βαρουφάκη μετέφερε ο γερμανός ομόλογός του, μιλώντας στην Frankfurter Allgemeine Zeitung. «O Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας διάσημος οικονομολόγος» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείς για τον έλληνα υπουργό Οικονομικών.
«Είναι ένας διάσημος οικονομολόγος που είχε ασχοληθεί εκτενώς με θέματα της αποκαλούμενης ευρωκρίσης και δεν με νοιάζει αν φοράει το πουκάμισο πάνω ή κάτω από το παντελόνι, ή αν φοράει γραβάτα ή όχι» επισήμανε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.