
Σε συναγερμό παραμένει η περιοχή κατά μήκος του ποταμού Έβρου
Σε «κόκκινο συναγερμό» εξακολουθεί να βρίσκεται ολόκληρη η περιοχή κατά μήκος του ποταμού Έβρου, η στάθμη του οποίου κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασε τα 6,80 εκατοστά, όταν το όριο συναγερμού είναι τα 5,70 εκατοστά. Νέα προβλήματα από τη σφοδρή βροχόπτωση στα Ιωάννινα. Εκκενώνονται σπίτια σε οικισμό του Περάματος που βρίσκεται στην όχθη της λίμνης Παμβώτιδας, καθώς το νερό πλησιάζει τους πίνακες των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
Σε «κόκκινο συναγερμό» εξακολουθεί να βρίσκεται ολόκληρη η περιοχή κατά μήκος του ποταμού Έβρου, η στάθμη του οποίου κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασε τα 6,80 εκατοστά, όταν το όριο συναγερμού είναι τα 5,70 εκατοστά.
Η ανησυχία των τοπικών αρχών συνεχίζει να είναι μεγάλη μετά και τη ρηματική διακοίνωση των βουλγαρικών αρχών που έστειλε τα ξημερώματα προς την πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια, ότι τις επόμενες ώρες θα προχωρήσουν σε νέα αποδέσμευση μεγάλων ποσοτήτων νερού από το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι για πλημμυρικά φαινόμενα στο Πύθιο, που για προληπτικούς λόγους είχε κατασκευαστεί ανάχωμα πλησίον των κατοικιών που γειτνιάζουν με την κοίτη του ποταμού.
Καθώς περνούν οι ώρες, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των τοπικών αρχών μετατοπίζεται πλέον προς τον κεντρικό και νότιο Έβρο, όπου κατευθύνονται οι τεράστιοι υδάτινοι όγκοι νερού πριν χυθούν στο Δέλτα.
Το τμήμα της εθνικής οδού που οδηγεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα συνεχίζει να είναι αποκλεισμένο, όπως και το τελωνείο στις Καστανιές, λόγω και των πλημμυρικών φαινομένων, που αντιμετωπίζει η τουρκική πλευρά.
Νέα προβλήματα από τις βροχές στα Ιωάννινα
Η βροχή που πέφτει ασταμάτητα από την νύχτα δημιουργεί νέα προβλήματα στο νομό Ιωαννίνων.
Στο νησί των Ιωαννίνων ανέβηκαν τα νερά της λίμνης Παμβώτιδας και όπως περιγράφουν οι κάτοικοι, «σπίτια και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στον μόλο πνίγηκαν».
Στα προάστια Πεδινή, Νεοκαισάρεια, Μπάφρα και Πέραμα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.
Σε οικισμό του Περάματος που βρίσκεται στην όχθη της λίμνης άρχισε η εκκένωση σπιτιών, όπως είπε στο ΑΠΕ ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Παντελής Κολόκας, αφού εκτός από τις πλημμύρες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, καθώς το νερό πλησιάζει τους πίνακες των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή της Γότιστας Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος προς Γότιστα, Κράψη και Ανατολική. Τα συνεργεία της περιφέρειας εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
- Δημοσκόπηση: Η λέξη «συγκάλυψη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση λένε 7 στους 10 – Χάνει έδαφος η ΝΔ από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ
- Ευρώπη: Αυτά είναι τα κορυφαία καλοκαιρινά σποτ που επιλέγουν οι τουρίστες – Η Ελλάδα δεν λείπει από την λίστα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442