Σκληρή κριτική από το Ποτάμι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την Υγεία
Τις πρώτες εξαγγελίες του επιτελείου του υπουργείου Υγείας επικρίνει το Ποτάμι, τονίζοντας ότι «παραπέμπουν, επιεικώς, σε άγνοια της κατάστασης που επικρατεί». Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπεύθυνου του τομέα Δημόσιας Υγείας, «οι ανασφάλιστοι ήδη καλύπτονται για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη». «Επίδειξη λαϊκισμού» η εξαγγελία για την κατάργηση του 5ευρου και του ενός ευρώ.
Τις πρώτες εξαγγελίες του επιτελείου του υπουργείου Υγείας επικρίνει το Ποτάμι, τονίζοντας ότι «παραπέμπουν, επιεικώς, σε άγνοια της κατάστασης που επικρατεί».
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, που υπογράφει ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Υγείας του κόμματος, Λυκούργος Λιαρόπουλος, «η προτεραιότητα στους ανασφάλιστους είναι κενό γράμμα, αφού οι ανασφάλιστοι, ήδη, καλύπτονται για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη».
«Το σωστό θα ήταν να φροντίσουν να εξαλειφθεί άμεσα η γραφειοκρατία και η διοικητική ανεπάρκεια που ταπεινώνει και δυσκολεύει τους ήδη δικαιούχους ανασφάλιστους» προσθέτει η ανακοίνωση.
Παράλληλα, το Ποτάμι σημειώνει ότι μεσοπρόθεσμα θα έπρεπε «να ασχοληθούν με την, έστω σταδιακή, κατάργηση των εισφορών υγείας και την κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού με το πακέτο παροχών του ΕΟΠΥΥ από τον προϋπολογισμό».
Ως «επίδειξη λαϊκισμού» χαρακτηρίζεται η εξαγγελία της κατάργησης των πέντε ευρώ «που σπανίως εισπράττονταν και του ενός ευρώ ανά συνταγή» ενώ για την τρίτη εξαγγελία περί μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, υποστηρίζεται ότι «σημαίνει απλώς άγνοια των σχετικών μεγεθών, αλλά και του κινδύνου να μείνει ο κόσμος χωρίς φάρμακα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
- Αυτές οι δύο τροφές είναι οι πιο απολαυστικές «ασπίδες» για την καρδιά
- Ρεύμα: Τα νέα πορτοκαλί τιμολόγια και πότε μας συμφέρουν
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση-ξέπλυμα των επιδοτήσεων
- Κρήτη: Στεγνώνει ο κάμπος της Μεσαράς
- Stranger Things:: Η 5η σεζόν σπάει όλα τα ρεκόρ
- Σχέσεις: Πόσο καλό είναι ο σύντροφός σου να είναι και ο κολλητός σου;
- Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442