Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Μπάιντεν – Νταβούτογλου
Το Κυπριακό και η ενεργειακή ασφάλεια ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με τον τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Κωνσταντινούπολη.
Το Κυπριακό και η ενεργειακή ασφάλεια ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με τον τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου οι δύο άνδρες «συζήτησαν τον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, τις συνομιλίες για τη διευθέτηση στην Κύπρο και την ενεργειακή ασφάλεια».
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επισήμανε επίσης ότι «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να υποβαθμίσουν και να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος, να εργαστούν στην κατεύθυνση μιας πολιτικής μετάβασης στη Συρία και να παράσχουν υποστήριξη στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και στη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση».
Το Κυπριακό, η ενεργειακή ασφάλεια και η γενικότερη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο θα συζητηθούν και στη συνάντηση που θα έχει σήμερα, Σάββατο, ο Τζο Μπάιντεν με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αναφερόμενος, την περασμένη Τρίτη, στο ταξίδι του κ. Μπάιντεν στην Τουρκία, κάλεσε τις δύο πλευρές στην Κύπρο «να επιστρέψουν στις συνομιλίες» και «να αποφεύγουν τις εντάσεις».
Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε: «Η βασική μας θέση αφορά τη σημασία (που δίνουμε) στην επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας και να βεβαιωθούμε ότι όλες οι πλευρές που εμπλέκονται, θα αποφύγουν βήματα, τα οποία είναι προκλητικά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
- «Πυρά» Τραμπ, προσευχές και αντι-show: Όλα όσα έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl με πρωταγωνιστή τον Bad Bunny
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώνεται η επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης – Ποιοι «επαναπατρίζονται» από ΣΥΡΙΖΑ
- Πύλος: Νεαρός ξυλοκόπησε κουρέα με γκλοπ επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα
- Ταμπόρδα: «Ελπίζω αυτή η νίκη να αποτελέσει σημείο ενός νέου ξεκινήματος»
- Δύο συμφωνίες και ένα ραντεβού ξεκλειδώνουν τον ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα
- ΗΠΑ: Μνήμες Μεγάλης Ύφεσης στην αγορά εργασίας – Ρεκόρ απολύσεων τον Γενάρη
- Χαμένη Άνοιξη: Η ισορροπία ανάμεσα στη συλλογική μνήμη και το προσωπικό τραύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442