Απεργία πείνας Ρωμανού και Κωστάρη για το δικαίωμα στην εκπαίδευση
Αγώνα για το δικαίωμα στην εκπαίδευση δίνουν με απεργία πείνας οι κρατούμενοι Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης. Διεκδικούν τις εκπαιδευτικές άδειες που προβλέπονται από το νόμο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις σχολές που έχουν περάσει. Ο Ηρ.Κωστάρης έχει συμπληρώσει τρεις εβδομάδες απεργία πείνας και η κατάστασή του βρίσκεται σε οριακό σημείο. Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο Ν.Ρωμανός, μετά από 10 ημέρες απεργίας πείνας.
Αγώνα για το δικαίωμα στην εκπαίδευση δίνουν με απεργία πείνας οι κρατούμενοι Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης. Διεκδικούν τις εκπαιδευτικές άδειες που προβλέπονται από το νόμο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις σχολές που έχουν περάσει, έχοντας δώσει εξετάσεις μέσα από τις φυλακές.
Ο καταδικασμένος για την 17Ν Ηρακλής Κωστάρης έχει συμπληρώσει ήδη τρεις εβδομάδες απεργία πείνας και η κατάστασή του βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Δέκα ημέρες απεργία πείνας έχει συμπληρώσει ο καταδικασμένος για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης Ν.Ρωμανός, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Αγιος Παύλος».
Στην επιστολή του από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Νίκος Ρωμανός εξηγούσε ότι η απεργία πείνας που ξεκινούσε στις 10 Νοεμβρίου γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν του χορηγήθηκε άδεια, όπως δικαιούται, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο ΤΕΙ όπου πέρασε στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις.
Σε ό,τι αφορά τον Ηρακλή Κωστάρη, όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις που έχει από τους υπεύθυνους των φυλακών ότι θα εξετάσουν το αίτημά του, ουδείς ασχολείται εμπράκτως με την υπόθεση.
Ο Ηρακλής Κωστάρης λάμβανε κανονικά τις εκπαιδευτικές άδειες επί 2,5 χρόνια, έως ότου αποδράσει ο καταδικασμένος για την 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός. Στη συνέχεια, αν και υπόδειγμα κρατουμένου, ο Ηρακλής Κωστάρης δεν έλαβε επόμενη άδεια, παρά τα όσα ορίζει ο νόμος.
Έχοντας συμπληρώσει ήδη τρεις εβδομάδες απεργίας πείνας, η κατάσταση της υγείας του Ηρακλή Κωστάρη είναι οριακή. Η οικογένειά του και η επιτροπή αλληλεγγύης στον αγώνα του ζητούν να τον επισκεφθούν και να τον εξετάσει εξωτερικός γιατρός προκειμένου να γνωματεύσει για την κατάσταση της υγείας του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλλαγές στην ετήσια άδεια των εργαζομένων – Δείτε αναλυτικά
- Στη Σόφια για να «κλειδώσει» την πρωτιά ο Ολυμπιακός – «Τελικός» στη Roig Arena για τον Παναθηναϊκό με τη Βαλένθια
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε τα παιδιά και τα social media για να ξεχάσουμε τα σκάνδαλα της ΝΔ
- Πάσχα: Από τη Σαρακοστή στη Λαμπρή – Έθιμα και συμβολισμοί της ελληνικής παράδοσης
- Έλειπε ο Γουεμπανιάμα, «χόρευε» ο Φοξ για τους Σπερς (vids)
- Καταστήματα: Μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτά σήμερα Μ. Πέμπτη – Πώς θα λειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα
- ΑΕΚ: Οι δύο αλλαγές που ετοιμάζει ο Νίκολιτς στο πρώτο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο (pics)
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442