Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Έφοδος» των Femen στο Βατικανό προκαλεί αντιδράσεις

«Έφοδος» των Femen στο Βατικανό προκαλεί αντιδράσεις

Ο Πάπας «δεν είναι πολιτικός» είχαν γράψει στο στήθος τους τρεις γυμνόστηθες ακτιβίστριες της Femen που έκαναν έφοδο στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Η διαμαρτυρία όμως προκάλεσε αντιδράσεις, επειδή οι δύο ακτιβίστριες χρησιμοποίησαν θρησκευτικό σύμβολο με τρόπο που θεωήρθηκε προσβλητικός.

Ο Πάπας «δεν είναι πολιτικός» είχαν γράψει στο στήθος τους τρεις γυμνόστηθες ακτιβίστριες της Femen που έκαναν έφοδο στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Η διαμαρτυρία όμως προκάλεσε αντιδράσεις, επειδή οι δύο ακτιβίστριες χρησιμοποίησαν θρησκευτικό σύμβολο με τρόπο που θεωρήθηκε προσβλητικός.

Οι ακτιβίστριες τοποθέτησαν στα οπίσθιά τους το σύμβολο αφού πρώτα γονάτισαν φορώντας μαύρες φούστες.

Στο σώμα τους είχαν γράψει συνθήματα διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Πάπα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως «π Πάπας δεν είναι πολιτικός».

Αμεση ήταν η αντίδραση των αστυνομικών που παρενέβησαν και απομάκρυναν ταχύτατα τις φεμινίστριες από την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο