Στην Ελλάδα ο νομπελίστας οικονομολόγος Εντμουντ Φελπς
Η «νέα ευημερία» στην Ευρώπη και την Ελλάδα αποτελεί το κεντρικό θέμα εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη, η Λέσχη Ελλάδας του Harvard Business School στο Μέγαρο Καρατζά με κεντρικούς ομιλητές τον νομπελίστα καθηγητή Εντμουντ Φελπς (βραβείο Νόμπελ 2006), αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Η «νέα ευημερία» στην Ευρώπη και την Ελλάδα αποτελεί το κεντρικό θέμα εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη, η Λέσχη Ελλάδας του Harvard Business School στο Μέγαρο Καρατζά με κεντρικούς ομιλητές τον νομπελίστα καθηγητή Εντμουντ Φελπς (βραβείο Νόμπελ 2006), αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Στην εκδήλωση, που θα εξετάσει πώς ο δυναμισμός ενός έθνους μπορεί να τροφοδοτήσει την καινοτομία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ευρύτερη οικονομική άνθιση, θα μιλήσουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Ο 81χρονος Φελπς, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και διευθυντής του Κέντρου Κολούμπια για τον Καπιταλισμό και την Κοινωνία πρόσφατα συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας λόγω της αντιπαράθεσής τους με τον διάσημο Γάλλο οικονομολόγο Τομά Πικετί συγγραφέα του βιβλίου «Το κεφάλαιο στον 21ο αιώνα».
Εκφράζοντας δημόσια αντίλογο ο νομπελίστας οικονομολόγος έχει υποστηρίξει πως η «πολυπροβαλλόμενη» στο βιβλίο του Πικετί εισοδηματική ανισότητα δεν πρέπει να προσφέρει μια ευκαιρία αναδιανομής προς όφελος των αδυνάτων. Όπως χαρακτηριστικά έχει τονίσει «δεν μπορείς να πάρεις το ψαλίδι και να αρχίσεις να κόβεις στην κορυφή της εισοδηματικής πυραμίδας, γιατί αν το κάνεις, αυτό θα έχει συνέπειες και για τη μεσαία τάξη, αργά ή γρήγορα».
Ο Φελπς, ο οποίος διατηρεί πολυετή φιλία με τον Λουκά Παπαδήμο, τιμήθηκε με το Νόμπελ Οικονομίας το 2006, για την εργασία του σχετικά με την μακροοικονομική πολιτική, και την εμβάθυνση του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μεταξύ των βραχυπρόθεσμων και των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων μιας οικονομικής πολιτικής.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ: Νεκρός ο ηγέτης ένοπλης συμμορίας που υποστήριζε το Ισραήλ στη Γάζα
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442