Το «Θέατρο Της Ημέρας» αφιερώνει την φετινή θεατρική και εκπαιδευτική του δραστηριότητα (περίοδο 2014 -15), στην πολυαγαπημένη ελληνίδα λογοτέχνιδα Πηνελόπη Δέλτα, συνθέτοντας ένα πρόγραμμα παραστάσεων και δράσεων για ενήλικες και παιδιά. Στο έργο «Πηνελόπη Δέλτα» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, παρουσιάζεται η ζωή της και τα σύγχρονα του καιρού της γεγονότα, όπως η ίδια τα κατέγραψε, […]
Το «Θέατρο Της Ημέρας» αφιερώνει την φετινή θεατρική και εκπαιδευτική του δραστηριότητα (περίοδο 2014 -15), στην πολυαγαπημένη ελληνίδα λογοτέχνιδα Πηνελόπη Δέλτα, συνθέτοντας ένα πρόγραμμα παραστάσεων και δράσεων για ενήλικες και παιδιά.
Στο έργο «Πηνελόπη Δέλτα» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, παρουσιάζεται η ζωή της και τα σύγχρονα του καιρού της γεγονότα, όπως η ίδια τα κατέγραψε, ώστε ο θεατής, να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη συγγραφέα και να διαμορφώσει εικόνα για το περιβάλλον όπου έζησε και εξελίχθηκε πνευματικά.
Την Πηνελόπη Δέλτα ενσαρκώνει η Τζένη Καλλέργη, τον πατέρα της Εμμανουήλ Μπενάκη ο Ντίνος Καρύδης, τον φλογερό έρωτα της ζωής της ΄Ιωνα Δραγούμη ο Θεόφιλος Βανδώρος και την πιστή της Μαριάνθη η Ράσμη Τσόπελα.
Η Πηνελόπη Δέλτα αποτελεί μια εμβληματική γυναικεία παρουσία ανάμεσα στις πρωτοπόρες γυναικείες φυσιογνωμίες του 20ου αιώνα.
Αγαπημένη αδελφή του Αντώνη Μπενάκη και πιστή φίλη του Ελευθέριου Βενιζέλου, διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την ταραγμένη περίοδο των Βαλκανικών πολέμων και της Μικρασιατικής Καταστροφής ως τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.
Είχε μια ζωή γοητευτική και δεμένη με την ιστορία του τόπου. Καθιερώθηκε στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας για το εμπνευσμένο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο της, για το οποίο άλλωστε τιμήθηκε και από την Ακαδημία Αθηνών το 1930.
Η Πηνελόπη Δέλτα είχε από πολύ μικρή ηλικία το συγγραφικό «μικρόβιο». Συνοδεύει πολλές παιδικές αναμνήσεις, ενώ έδωσε στο παιδικό βιβλίο μια άλλη διάσταση. Τα έργα της προσφέρουν γνώση για τα εθνικά γεγονότα, ενώ βιβλία της που θα μείνουν στην ιστορία είναι: «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Τον Καιρό του Βουλγαροκτόνου», «Τα Μυστικά του Βάλτου», «Ο Μάγκας», και «Ο Τρελαντώνης».
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο ώρα 9μμ και Κυριακή 8μμ από 1η Νοεμβρίου 2014 Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 14 ευρώ, Φοιτητικό 10 ευρώ, ομαδικό-ανέργων 8 ευρώ
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας