«Jumb Around» με Everlast στις δυο συναυλίες του στην Ελλάδα
Στην ουσία, πρόκειται για μια αναδρομή στην καλλιτεχνική του πορεία αλλά μέσα από μια πιο μελωδική και ακουστική ματιά, όπως παρουσιάστηκε και στο τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «Life Acoustic».
Η μουσική διαδρομή αυτή περνάει μέσα από τα μονοπάτια των blues και της country χωρίς να χάνεται ποτέ το πέπλο του hip op.
«Για μένα όλα είναι hip hop» ισχυρίζεται ο ίδιος, συμπληρώνοντας «δεν υπάρχει διαφορά όταν γράφω έναν ακουστικό δίσκο και όταν ραπάρω με τους House of Pain.»
Εκτός από τα τραγούδια εκείνα που τον καθιέρωσαν διεθνώς, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με ένα λιγότερο γνωστό υλικό, που ίσως επισκιάστηκε από τις παγκόσμιες επιτυχίες του, γνωρίζοντας μία άλλη πτυχή της προσωπικότητας του Everlast.
«Ήθελα να σκάψω βαθιά σε κάποια τραγούδια-διαμάντια που δεν έτυχαν της αναγνώρισης που πιστεύω ότι τους άξιζε και ίσως τώρα οι συνθήκες να είναι πιο εύφορες και να μπορέσουν να βρουν το δικό τους φως.».
O Erik Francis Schrody γνωστός ως Everlast αλλά και ως Whitey Ford κατάφερε ήδη με το πρώτο προσωπικό του album το «Whitey Ford Sings The Blues» το 1998 μετά τη διάλυση των House of Pain να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του με μια μοναδική μίξη από Americana, Hip Hop, Country & Blues Rock. Με το μοναδικό ταλέντο να περιγράφει ιστορίες για καταδικασμένες αγάπες, την ψυχρή αστική ζωή, την καθημερινό πάλη για επιβίωση, ο Everlast αξιώνεται ως ένας από τους πιο σημαντικούς αμερικάνους τραγουδοποιούς.
Με τους House of Pain τον γνώρισε όλη η υφήλιος με το πασίγνωστο «Jump Around», πουλώντας εκατομμύρια δίσκους. Μετά τη διάλυση των House of Pain το 1996 (δεν δίστασε να αποχωρήσει από το σχήμα τη στιγμή της πιο μεγάλης τους επιτυχίας, προκειμένου να εξερευνήσει νέα μουσικά μονοπάτια), ο Everlast ακολούθησε ένα διαφορετικό δρόμο. Mε το «Whitey Ford Sings The Blues» (multi-platinum) ανέδειξε ένα μεγάλο συνθετικό ταλέντο με μια νέα μίξη από hip hop και rock με ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες. Το single «What It’s Like» ανέβηκε στo No 1 στα αμερικάνικα charts σημαδεύοντας νωρίς την προσωπική του μουσική διαδρομή. Ακολουθεί μια ηχογράφηση με τον Carlos Santana το «Put Your Lights On» το οποίο κέρδισε τα 2000 Grammy Awards ως Best Rock Performance by a Duo or Group. Το επόμενο album το «Eat At Whitey’s» έγινε και αυτό χρυσό, αποσπώντας άριστες κριτικές από το Rolling Stone Magazine και ολόκληρο το διεθνή μουσικό τύπο. Ακουλουθεί το επόμενο album το «White Trash Beautiful» που περιέχει και το ομώνυμο συγκινητικό τραγούδι, μια τραγική ιστορία αληθινής αγάπης.
Το 2008 ιδρύει τη δική του δισκογραφική εταιρεία Martyr inc. όπου κυκλοφορεί τα επόμενα άλμπουμ «Love, War and the Ghost of Whitey Ford» και το «Songs of the Ungrateful Living» που περιέχει το γνωστό πλέον «I Get By». Παράλληλα συμμετέχει και στο hip hop supergroup La Coca Nostra, με τους House of Pain και μέλη των Cypress Hill.
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: A ζώνη: 45€ – Β ζώνη: 35€ – Όρθιοι: 25€
Ταμείο: A ζώνη: 48€ – Β ζώνη: 38€ – Όρθιοι: 28€
Προπώληση: Gazarte, viva.gr, 11876, καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός
Ώρα έναρξης: 22.00
Principal Club Theater, Ανδρέα Γεωργίου 5
Προπώληση: A ζώνη: 15€
Ταμείο: 18€
Ώρα έναρξης: 21.00
- Zero Drop Μόρνος: Μία πρωτοβουλία που υπόσχεται πως καμία σταγόνα δεν πάει χαμένη
- Επεισόδιο στο Αμύνταιο με αγρότες και αστυνομία κατά τα εγκαίνια του ΚΥ από τον Γεωργιάδη
- Τα… κάλαντα του Λανουά στους διαιτητές
- Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνελήφθη στο Λονδίνο – Διαδήλωνε υπέρ της Palestine Action
- Νέα Αριστερά: Ο Μητσοτάκης απειλεί τους αγρότες κρατώντας ομήρους τους εκδρομείς
- Κρήτη: Το βίντεο που εξετάζουν οι Αρχές από σούπερ μάρκετ από όπου πέρασε 33χρονος γιατρός που αγνοείται



