Σαρωτική επανεκλογή του κλόουν «Τιριρίκα» στο Κογκρέσο της Βραζιλίας
Το σύνθημα «δεν μπορεί να πάει χειρότερα» απεδείχθη πετυχημένο για τον βραζιλιάνο κλόουν «Τιριρίκα», αφού στις βουλευτικές εκλογές του 2010 τον έβαλε στο Κογκρέσο. Το ίδιο συνέβη και το 2014 με εξαιρετικά καλή επίδοση. Αντίθετα, ο «Οσάμα μπιν Λάντεν» δεν έφτασε καν στην κάλπη, λόγω παρατυπιών.
Το σύνθημα «δεν μπορεί να πάει χειρότερα» απεδείχθη πετυχημένο για τον βραζιλιάνο κλόουν «Τιριρίκα», αφού στις βουλευτικές εκλογές του 2010 τον έβαλε στο Κογκρέσο. Το ίδιο συνέβη και το 2014 με εξαιρετικά καλή επίδοση.
Μέχρι τότε ήταν αναλφάβητος και έτσι χρειάστηκε να μάθει να… γράφει για να αναλάβει το νέο του αξίωμα.
Στη διάρκεια της τετραετούς θητείας του, δεν μίλησε ποτέ ενώπιον του Σώματος, αλλά είχε τις περισσότερες παρουσίες στο Κογκρέσο από τους υπόλοιπους συναδέλφους του.
Η επιτυχία του προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών, αλλά και μία σειρά από πρωτότυπες υποψηφιότητες, καθώς στη Βραζιλία οι υποψήφιοι μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα με όποιο όνομα επιθυμούν.
Οι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτές οι υποψηφιότητες αντανακλούν την απογοήτευση των ψηφοφόρων για τα σκάνδαλα διαφθοράς και το πολιτικό αδιέξοδο στη μεγαλύτερη δημοκρατία της Λατινικής Αμερικής.
Στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή, δεν κατάφερε ωστόσο να εκλεγεί ο υποψήφιος για μία έδρα στην πολιτεία της Αμαζόνας, «Οσάμα μπιν Λάντεν», αφού συνελήφθη για παραβίαση του εκλογικού κανονισμού.
Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα G1, έγραψε ότι ο υποψήφιος, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μανοέλ Νούνες ντε Ασίς, μοίραζε δωρεάν μπουκαλάκια νερού, στους ψηφοφόρους σε εκλογικό τμήμα του Κουαρεντάο, στη συνοικία Σιντάντε Νόβα του Μανάους.
Ωστόσο, ο βραζιλιάνικος νόμος απαγορεύει την διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας την ημέρα των εκλογών.
Στς χθεσινές εκλογές, μεταξύ των υποψηφίων υπήρχαν πέντε Μπαράκ Ομπάμα, τρεις Οσάμα μπιν Λάντεν, ένας Ιησούς, μία Wonder Woman, ένας Πράκτορας 007, ένας Ράμπο, ένας Πρόσωπο Χάμπουργκερ αλλά και πέντε ακόμη «Τιριρίκα» σε άλλες πολιτείες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Περιφέρεια δίνει επίδομα στέγασης σε νέους γιατρούς
- Αγγελία έγινε viral στην Κίνα: Γιατί εκατοντάδες πτυχιούχοι κάνουν ουρά για μία θέση εργασίας βοσκού
- Tροχαίο με τραυματισμό στην Αλεξάνδρας [βίντεο]
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη – «Σπουδάζαμε τα παιδιά μας και μας τα φέρατε σε φέρετρα», φώναξε ο Πλακιάς
- Η Γκάια Τραμπάλι στον Ολυμπιακό
- ΗΠΑ: Από τους Simpsons στον Λευκό Οίκο – Ο βραβευμένος με EMMY, Νταν Γκρίνι, κατεβαίνει για πρόεδρος το 2028




