Οι παραλίες – ανεκτίμητοι «θησαυροί» της Δυτικής Αττικής
...
Ελισάβετ Σταμοπούλου
Ξεκινώντας από το Πόρτο Γερμένο (Αιγόσθενα), η διαδρομή συνοδεύεται από πλούσια βλάστηση και ωραίες εικόνες. Από γραφικά εκκλησάκια μέχρι ορδές κατσικιών μπορεί να συναντήσει κανείς.
Η πρόσβαση δεν ενέχει δυσκολίες, καθώς η προσέγγιση της περιοχής γίνεται τόσο από τα Μέγαρα, όσο και από την παλιά εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Για να καταλήξει κανείς στο Πόρτο Γερμένο θα πρέπει να διασχίσει το βουνό από το πέρασμα Φίχθι.
Η κεντρική παραλία του Πόρτου Γερμένου είναι εύκολα προσβάσιμη, με τα γαλαζοπράσινα νερά της να «γλείφουν» την αμμουδιά. Beach bar, έντονες μουσικές και νησιώτικο κλίμα απουσιάζουν, αλλά όποιος επιθυμεί να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο του μπορεί να επισκεφτεί τις ποικίλες ψαροταβέρνες που παρατίθενται στον ακριβώς από πάνω από την παραλία πεζόδρομο.
Κοντά στην περιοχή, η παραλία Σκάλωμα στο Προσήλι διαθέτει εξωτική ηρεμία.
Σε παρόμοιο μήκος κύματος με το Πόρτο Γερμένο η Ψάθα με τις γραφικές ψαροταβέρνες, τη μεγάλη, σε έκταση, παραλία της και τα καθαρά νερά της. Με ευκολία μπορεί να διακρίνει κανείς τα κοχύλια του βυθού.
Η διαδρομή που ακολουθείται από τα Βίλια μέσα από το πυκνό πευκόφυτο δασός του όρους Πατέρα είναι απολαυστική, και η πρόσβαση στην παραλία εύκολη αφού ο κεντρικός δρόμος τη διασχίζει.
Περνώντας στο Αλεποχώρι, το καλό ψάρι και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα ξεχωρίζουν. Βρίσκεται σε απόσταση 19 χιλιόμετρων από τα Βίλια, με τον ήλιο να χάνεται μέσα στα νησάκια των Αλκυονίδων, και την ομορφιά της παραλίας να κλέβει την παράσταση.
Υπέροχη θέα και απίθανα νερά εντοπίζονται και στην παραλία του Άγιου Βασίλειου. Το κλίμα που επικρατεί ήσυχο, ήρεμο και οικογενειακό με την πρόσβαση να είναι εύκολη. Βρίσκεται στον κόλπο της Λιβαδόστρας, και για να προσεγγίσει κανείς την περιοχή θα πρέπει να περάσει τη διασταύρωση Βιλίων και στη διασταύρωση προς Καπαρέλλι θα συναντήσει τονΆγιο Βασίλειο.
entertainment.in.gr
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442