Ήπια άνοδο 0,3% κατέγραψε τελικά το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Με μικρή άνοδο έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις. Αρχικά η ανοδική αντίδραση ήταν πιο έντονη, αλλά ατόνησε προς το τέλος των συναλλαγών, ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας των επενδυτών, η οποία αποτυπώθηκε και στη σημαντική υποχώρηση του τζίρου. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.154,89 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,30%.
Με μικρή άνοδο έκλεισε τελικά η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει συνολικές απώλειες 8,19%.
Αρχικά η ανοδική αντίδραση ήταν πιο έντονη με την αγορά να ακολουθεί την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά ατόνησε προς το τέλος των συναλλαγών, ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας των επενδυτών, η οποία αποτυπώθηκε και στη σημαντική υποχώρηση του τζίρου σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.154,89 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,30%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.171,73 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,76%.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε έντονη πτώση σε ποσοστό 7,14%, από τις αρχές Ιουλίου υποχωρεί κατά 4,89%, ενώ από τις αρχές του 2014 σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,67%.
Η αξία των συναλλαγών υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 100 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 79,36 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,49%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,45%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (+2,47%), της Coca Cola HBC (+2,23%), της MIG (+1,82%), του ΟΠΑΠ (+1,67%), της Εθνικής (+1,65%) και της Πειραιώς (+1,33%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Folli Follie (-3,04%), της Viohalco (-2,59%), της ΕΥΔΑΠ (-1,77%), των ΕΛΠΕ(-1,64%), της Jumbo (-1,56%), της ΔΕΗ (-1,54%), της Μυτιληναίος (-1,51%), του ΟΛΠ (-1,43%) και της Τιτάν (-1,32%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (+3,45%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,27%), των Τροφίμων (+2,18%) και των Ταξιδιών (+1,39%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Εμπορίου (-3,01%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,44%), των Προσωπικών Προϊόντων (-1,30%) και των Πρώτων Υλών (-1,11%).
Ανοδικά κινήθηκαν 63 μετοχές, 56 πτωτικά και 14 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Pasal +14,74%, Γ.Ε. Δημητρίου +12,50%, Alpha Αστικά Ακίνητα +11,75%, Forthnet +10,34% και Επίλεκτος +9,75%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ναυτεμπορική -29,73%, SATO -20,00%, Compucon -19,86%, Πήγασος -19,35% και ΑΕΓΕΚ -16,25%.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας