Πονοκέφαλος για το ΥΠΟΙΚ οι δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια
Τρόπους για να καλυφθεί το κενό του που δημιουργούν στον Προϋπολογισμό οι δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια εξετάζει η κυβέρνηση. Στόχος είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι για τον Προϋπολογισμό του 2014 να τηρηθούν οπωσδήποτε χωρίς να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι ήδη επιβαρυμένες κατηγορίες του πληθυσμού.
Τρόπους για να καλυφθεί το κενό του που δημιουργούν στον Προϋπολογισμό οι δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια εξετάζει η κυβέρνηση.
Αυτό προσδιορίζεται σε 600 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αναδρομικών που πρέπει να επιστραφούν και σε 200 εκατ. ευρώ ετησίως για τις αυξήσεις στους μισθούς, μετά την επαναφορά τους στα επίπεδα του 2012.
Στόχος είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι για τον Προϋπολογισμό του 2014 να τηρηθούν οπωσδήποτε χωρίς να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι ήδη επιβαρυμένες κατηγορίες του πληθυσμού.
Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση θα ζητήσει από την τρόικα πρόσθετο χρόνο έως το φθινόπωρο, προκειμένου να ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να κλείσει το κενό.
Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι ο συμψηφισμός του κοινωνικού μερίσματος και των προαγωγών των ένστολων, η χορήγηση των αναδρομικών σε δόσεις και η επαναφορά των μισθών σε επίπεδα υψηλότερα μεν από τα σημερινά αλλά χαμηλότερα από αυτά του 2012.
Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας έχει ξεκαθαρίσει πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
- Η ώρα της τετράδας: Οι πρώτες ρεβάνς στις τιτανομαχίες των προημιτελικών του Champions League
- Κεφαλονιά: 19χρονη βρέθηκε νεκρή στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442