Σε θέση μάχης κυβέρνηση-συνδικαλιστές για τη «μικρή ΔΕΗ»
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει από τις 2 Ιουλίου η ΓΕΝΟΠ με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΔΕΗ. Από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντως, το μήνυμα είναι σαφές: «δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε άπραγοι τις εξελίξεις».
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει από τις 2 Ιουλίου η ΓΕΝΟΠ με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΔΕΗ.
Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει το αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου και διενέργεια δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον όμιλο ΔΕΗ».
Η Ομοσπονδία ζητά επίσης την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καλεί τη διοίκηση της επιχείρησης να προστατεύσει τα συμφέροντα του ομίλου και ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντως, το μήνυμα είναι σαφές. Κυβερνητικό στέλεχος που επικαλούνται Τα Νέα της Τρίτης σημειώνει: «δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε άπραγοι τις εξελίξεις, δηλαδή να σβήνουν οι συνδικαλιστές μονάδες της ΔΕΗ».
Το απόγευμα της Δευτέρας, Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν σε βελτιώσεις στο σχετικό νομοσχέδιο.
Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» προχωρά κανονικά, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της δίωρης σύσκεψης, ενώ ο κ. Βενιζέλος, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν και άλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τις οκτώ προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς και για τη διατήρηση των κοινωνικών παροχών (κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, χρησιμοποίηση των υδάτινων πόρων για άρδευση, κ.ά).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
- Κοντά στην αποφυλάκιση ο Ρομπίνιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442