Δεκάδες Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο Αφγανιστάν
Ο στρατός του Αφγανιστάν απώθησε το Σάββατο επίθεση των Ταλιμπάν στη νότια επαρχία Χελμάντ και σκότωσε 260 από τους αντάρτες, επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν. Η επιχείρηση ήταν μια δοκιμασία το στρατό, ο οποίος θα πρέπει να υπερασπίζεται μόνος του τη χώρα μετά την απόσυρση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα τέλη του 2014.
Ο στρατός του Αφγανιστάν απώθησε το Σάββατο επίθεση των Ταλιμπάν στη νότια επαρχία Χελμάντ και σκότωσε 260 από τους αντάρτες, επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν.
Η επιχείρηση ήταν μια δοκιμασία το στρατό, ο οποίος θα πρέπει να υπερασπίζεται μόνος του τη χώρα μετά την απόσυρση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα τέλη του 2014.
«Η επίθεση των Ταλιμπάν αποκρούστηκε, οι δυνάμεις μας προχωρούν τώρα προς τους Ταλιμπάν στη συνοικία Σανγκίν» επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σέντικ Σεντίκι, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου.
«Σε ορισμένους τομείς αντιστέκονται όμως ο στόχος τους να πάρουν υπό τον έλεγχό τους συνοικίες στην Χελμάντ ματαιώθηκε» πρόσθεσε.
Παραδέχτηκε όμως ότι η πρόοδος είναι αργή καθώς οι Ταλιμπάν έχουν ναρκοθετήσει ορισμένες περιοχές. Εξήντα νάρκες εξουδετερώθηκαν την Παρασκευή στο Σανγκίν.
Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν εκτός από τους Ταλιμπάν και 28 αφγανοί στρατιώτες αλλά και άμαχοι, χωρίς όμως να είναι γνωστός ο απολογισμός.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας