Καυγάς Ζωής Κωνσταντοπούλου και Λιάνας Κανέλλη στη Βουλή
Αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση, στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής από την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε, καταγγέλλοντας, διά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, «κοινοβουλευτική εκτροπή».
Αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση, στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής από την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε, καταγγέλλοντας, διά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, «κοινοβουλευτική εκτροπή».
Αφορμή της αντιπαράθεσης υπήρξε το γεγονός ότι η Επιτροπή συνεδρίασε με την σύνθεση του πρώτου θερινού τμήματος μία ημέρα πριν από την έναρξη λειτουργίας του Α’ θερινού τμήματος, καθώς και το γεγονός ότι στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αναγκαστική εξαφάνιση προσώπων είχε ενσωματωθεί τροπολογία για την τρίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες».
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατήγγειλαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ενημερωθεί να ορίσει εισηγητή για το συζητούμενο νομοσχέδιο και εξέφρασε τη λύπη της «για όσους συμπράττουν» στην «κοινοβουλευτική εκτροπή», προκαλώντας την αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη, η οποία είπε ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να την παρουσιάζει ως μαριονέτα της κυβέρνησης.
«Αντιπαρέρχομαι τις τοποθετήσεις εκείνων που επαναστατούν στηρίζοντας την κυβέρνηση» απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας εκ νέου την αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη. «Αν κατάλαβε ότι εγώ στηρίζω την κυβέρνηση, της απονέμω το Όσκαρ διαστρέβλωσης και μάλιστα αριστερό! Στο παιχνίδι Game of πολυThrones μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εγώ δεν πρόκειται να πάρω μέρος. Άλλωστε ο Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχουν μπάνια για φέτος για τους βουλευτές -ας δουλέψετε μια μέρα παραπάνω» απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ.
Tις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου λέγοντας ότι η παράταση για τα «πόθεν έσχες» δίνεται λόγω αντίστοιχης παράτασης που έχει δοθεί στις φορολογικές δηλώσεις. Είπε επίσης ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο δεν κατονόμασε, του είχε πει ότι η ρύθμιση για την παράταση υποβολής «πόθεν έσχες» δεν είναι κακή.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας