«Eίμαστε έτοιμοι, εντός και εκτός γηπέδων» λέει η πρόεδρος της Βραζιλίας
«Η Βραζιλία είναι έτοιμη, εντός και εκτός γηπέδων» είπε η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ, σε διάγγελμα προς τους συμπολίτες της, λίγο πριν τη σέντρα του Μουντιάλ. Η ίδια καλωσόρισε τους φιλάθλους και τους αθλητές από όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι η χώρα τούς υποδέχεται με ανοικτές αγκάλες, όπως ο Χριστός στο Ρίο.
«Η Βραζιλία είναι έτοιμη, εντός και εκτός γηπέδων» είπε η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ, σε διάγγελμα προς τους συμπολίτες της, λίγο πριν τη σέντρα του Μουντιάλ. Η ίδια καλωσόρισε τους φιλάθλους και τους αθλητές από όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι η χώρα τούς υποδέχεται με ανοικτές αγκάλες, όπως ο Χριστός στο Ρίο.
«Έχουμε δημιουργήσει, αναβαθμισμένα αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους, γέφυρες, δρόμους πρόσβασης, γραμμές γρήγορης διέλευσης» είπε η πρόεδρος της Βραζιλίας.
Αυτά τα επιτεύγματα «δεν θα πάνε στις βαλίτσες των τουριστών μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα μείνουν εδώ, προς όφελος όλων των Βραζιλιάνων. Το Παγκόσμιο Κύπελλο διαρκεί μόλις ένα μήνα, αλλά τα οφέλη παραμένουν εδώ για πάντα» συμπλήρωσε.
Η πρόεδρος της Βραζιλίας, που είναι υποψήφια για επανεκλογή, στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει την επιβάρυνση που έχουν υποστεί οι βραζιλιάνοι από τα περίπου 11 δισ. δολάρια που επενδύονται στην προετοιμασία της διοργάνωσης με το ένα τρίτο αυτών των χρημάτων να πηγαίνει στην κατασκευή ή την ανακαίνιση των γηπέδων.
Η δημοτικότητα της προέδρου συνεχίζει να υποχωρεί εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.
Παρόλα αυτά η νυν πρόεδρος της χώρας διατηρεί άνετο προβάδισμα έναντι των δύο κύριων συνυποψηφίων της.
Αναλυτικά, η Ρούσεφ κινείται στο 38% (είχε 40% τον Μάιο), ο γερουσιαστής Αέσιο Νέβες από το κεντρώο κόμμα PSDB λαμβάνει 22% (είχε 20%) και ο Εντουάρντο Κάμπος κυβερνήτης της πολιτείας Περναμπούκο βρίσκεται στο 13%, από 11% τον Μάιο.
Την περασμένη εβδομάδα η Ρουσέφ παραχώρησε δείπνο στους ξένους ανταποκριτές και δημοσιογράφους, κάνοντας πολλά σχόλια και εκφράζοντας αρκετά παράπονα για όσα γράφονται τον τελευταίο καιρό σχετικά με το Μουντιάλ.
Η Ρουσέφ είχε χαρακτηρίσει άδικες τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση δαπάνησε τεράστια ποσά για τη διοργάνωση την ώρα που η χώρα έχει άλλα προβλήματα. «Είναι άδικο και αυτό. Από τα 63 δισ. δολάρια που επενδύθηκαν, μόνο τα 4 δισ. είναι για το Μουντιάλ. Τα υπόλοιπα είναι για τη Βραζιλία.»
Σε ερώτηση για τις καθυστερήσεις στα έργα, η πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Μία γραμμή μετρό δεν φτιάχνεται σε δύο χρόνια. Ένα κατασκευαστικό έργο δεν είναι ρολόι, ειδικά σε μια χώρα που δεν έχει παράδοση σε μεγάλες κατασκευές.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442