«Παγώνουν» οι διαγωνισμοί για τις μονάδες απορριμμάτων στην Αττική
Το πάγωμα των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατασκευή των τριών ολοκληρωμένων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων σε Φυλή, Γραμματικό και Κερατέα, μέχρι την εγκατάσταση της νέας διοίκησης, αποφάσισε ο αρμόδιος φορέας (ΕΔΣΝΑ) κατά τη συνεδρίασή του.
Το πάγωμα των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατασκευή των τριών ολοκληρωμένων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων σε Φυλή, Γραμματικό και Κερατέα, μέχρι την εγκατάσταση της νέας διοίκησης, αποφάσισε ο αρμόδιος φορέας (ΕΔΣΝΑ) κατά τη συνεδρίασή του.
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του φορέα και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ θα υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους προς τον υπουργό Εσωτερικών.
«Καλώ τη νέα διοίκηση (της περιφέρειας) να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του ΕΔΣΝΑ» σημείωσε ο Γιάννης Σγουρός και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η καθημερινότητα του ΕΔΣΝΑ δεν μπορεί να περιμένει. Δεν μπορούμε από τη μία να κατηγορούμαστε εμείς για δημιουργία τετελεσμένων, αν προχωρήσουμε οποιαδήποτε ενέργεια και από την άλλη να κατηγορούμαστε για απραξία αν δεν κάνουμε τίποτα. Τέρμα η διγλωσσία».
Αιχμές άφησε ο Γ. Σγουρός και για όσες καταγγελίες έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο για τον τρόπο που η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ διαχειρίστηκε το τεράστιο ζήτημα δημιουργίας χώρων για την απόθεση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου. «Συμβάσεις, όπως είπαν προεκλογικά κάποιοι καλοθελητές δεν έχουν υπογραφεί, ούτε έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα» σχολίασε, επισημαίνοντας πως τώρα το βάρος της ευθύνης για το αύριο της διαχείρισης των απορριμμάτων πέφτει στους ώμους της νέας διοίκησης.
Παράλληλα, προχώρησε και σε έναν απολογισμό της θητείας στον ΕΔΣΝΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων την εξυγίανση των οικονομικών του Συνδέσμου, την αποκατάσταση των χώρων ανεξέλεγκτης ταφής απορριμμάτων, καθώς και την αυστηροποίηση των ελέγχων στον ΧΥΤΑ Φυλής με ιδιαίτερη επισήμανση για το θέμα της διαχείρισης των επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δυο δράστες ενήργησαν μόνοι, λέει η αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας
- Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία βομβάρδισε λιμάνι στην Υεμένη – Στόχος «φορτία όπλων από τα ΗΑΕ»
- Η επιστροφή των βαμπίρ: Αυτό είναι το κούρεμα – trend του 2026;
- Καιρός: Καταιγίδες την Τρίτη και «βουτιά» του υδράργυρου από Τετάρτη – Πότε θα χιονίσει στην Αττική
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
- Βουνό οι υποχρεώσεις για φορολογούμενους και ασφαλισμένους
- Ντιν Μάρτιν: Ο «Βασιλιάς του Κουλ» που έντυσε τον χειμώνα με τη φωνή του
- Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα οι ανήλικοι κρατούμενοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442