Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Εμφύλιος στη ΔΗΜΑΡ μετά την εκλογική συντριβή

Εμφύλιος στη ΔΗΜΑΡ μετά την εκλογική συντριβή

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στη ΔΗΜΑΡ μετά την συντριβή του κόμματος στις ευρωεκλογές. Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος δήλωσε στον Βήμα 99,5 πως είναι κρίμα «ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς να πεθάνει στα χέρια του Φώτη Κουβέλη». «Κάθε πολιτικό πρόσωπο μεταφέρει το ήθος και την αισθητική του» απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας στον Γρηγόρη Ψαριανό.

Κάθε πολιτικό πρόσωπο μεταφέρει το ήθος και την αισθητική του, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας στον Γρηγόρη Ψαριανό, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στον Φώτη Κουβέλη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο Γρ.Ψαριανός είπε ότι «θα είναι κρίμα ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς να πεθάνει στα χέρια του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έχει κάνει τον τελευταίο καιρό λάθος πολιτικές επιλογές».

Είπε ακόμη πως ο Φώτης Κουβέλης αντιμετωπίζει τη ΔΗΜΑΡ ως κόμμα «απολύτως προσωποπαγές».

Απαντώντας στις παραπάνω δηλώσεις ο Χρήστος Μαχαίρας δήλωσε μέσω του Βήμα 99,5 ότι η ανασυγκρότηση του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς δεν πρόκειται να γίνει «ούτε με κραυγές ούτε με ύβρεις», αλλά μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Δεν άφησε αναπάντητη και την προσωπική αιχμή σε βάρος του από τον Γρηγόρη Ψαριανό πως μπήκε από το παράθυρο μόλις είδε φως στη ΔΗΜΑΡ.

«Δεν υπήρχε κανένα φως, γιατί είχε φροντίσει να σπάσει όλες τις λάμπες. Κάνουμε αγώνα για να ξαναβάλουμε φως» ήταν το αιχμηρό σχόλιο του κ. Μαχαίρα.

Δήλωσε επίσης, πως είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτικό θέμα στη ΔΗΜΑΡ, το οποίο «το δημιουργούν δηλώσεις που κινούνται έξω από τη λογική του χώρου μας», ο οποίος μπορεί να υπέστη ένα πλήγμα, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθεί πάλι στα πόδια του.

Ψαριανός: Δεν εξύβρισα κανέναν

Δεν εξύβρισα κανέναν, ανταπάντησε ο Γρηγόρης Ψαριανός παρεμβαίνοντας εκ νέου στον Βήμα 99,5. «Κατακεραύνωσα και θα το ξανακάνω τις απαράδεκτες πολιτικές που οδήγησαν τη βάρκα μας σε ναυάγιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμη πως «αγαπά» και «νοιάζεται» τον Φώτη Κουβέλη, το Χρήστο Μαχαίρα, αλλά και το κόμμα «που έφτιαξα μαζί με άλλους πέντε ανθρώπους».

Σχολίασε τη δήλωση του κ. Μαχαίρα πως «έσπασε τις λάμπες της ΔΗΜΑΡ», λέγοντας πως ο ίδιος είναι πολύ καλύτερος στα ευφυολογήματα από τον κ. Μαχαίρα.

Επαφές Κουβέλη

Μέσα στο βαρύ αυτό κλίμα, ο κ. Κουβέλης έχει ξεκινήσει από χθες επαφές με ηγετικά στελέχη και βουλευτές. Ήδη έχει συναντηθεί με τους Σπύρο Λυκούδη, Γιάννη Πανούση, Νίκο Τσούκαλη, Δημήτρη Αναγνωστάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συναντήσεις έχουν εκφραστεί από ορισμένα στελέχη αντιρρήσεις για τη σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου, ενώ η μειοψηφία δεν προτίθεται να θέσει θέμα παραίτησης του κ. Κουβέλη.

Ωστόσο, ζητούν να αναληφθεί η ευθύνη για την πολιτική γραμμή που είχε η ΔΗΜΑΡ (περί τρίτου πόλου) και τους χειρισμούς που έγιναν με την αποχώρηση από τη κυβέρνηση έως τις εκλογές και να αλλάξει κατεύθυνση το κόμμα, διεκδικώντας ενεργή συμμετοχή στις διεργασίες της Κεντροαριστεράς.

Δεν λείπουν, επίσης, ορισμένες απόψεις για τη διαμόρφωση κυβερνητικής πρότασης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συναντήσεις του κ. Κουβέλη συνεχίζονται και αύριο, Τετάρτη, με βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο