Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για ΑΜΚ στην Τράπεζα Κύπρου
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για αύξηση κεφαλαίου στην Τράπεζα Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών μέσων ενημέρωσης, η HSBC, ο σύμβουλος της τράπεζας, έχει κάνει θετική εισήγηση για την κεφαλαιακή ενίσχυση του ιδρύματος και έχει ήδη βρει επενδυτές για την έκδοση των νέων τίτλων. Το ποσό της αύξησης αναμένεται κοντά στα 500 εκατ. ευρώ, αλλά μπορεί να αυξηθεί εάν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη.
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για αύξηση κεφαλαίου στην Τράπεζα Κύπρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών μέσων ενημέρωσης, η HSBC, ο σύμβουλος της τράπεζας, έχει κάνει θετική εισήγηση για την κεφαλαιακή ενίσχυση του ιδρύματος και έχει ήδη βρει επενδυτές για την έκδοση των νέων τίτλων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου είχαν αρχικά αντιρρήσεις για την αύξηση κεφαλαίου καθώς αυτή θα ισοδυναμούσε πρακτικά με μείωση του ποσοστού των μετοχών τους στην τράπεζα.
Ωστόσο, οι αντιρρήσεις αυτές φαίνεται πως κάμπτονται καθώς η πορεία της μετοχής της τράπεζας έδειξε πως η κεφαλαιακή ενίσχυση θα μπορούσε να μεταφραστεί σε αύξηση της αξίας των μετοχών του ιδρύματος.
Το ποσό της αύξησης αναμένεται κοντά στα 500 εκατ. ευρώ, αλλά μπορεί να αυξηθεί εάν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η τέχνη μέσα στη δίνη του πολέμου: Μνήμη, μαρτυρία και σύμβολα επιβίωσης
- Άλλο η θεωρία, άλλο η πράξη: Γιατί δεν ακολουθούμε τις συμβουλές που δίνουμε;
- Λύσεις out of the box για την ενεργειακή κρίση: Εβδομάδα 4 ημερών,τηλεργασία, κατάργηση της γραβάτας
- Εμπλοκή με τις 600 «έξυπνες» κάμερες στα λεωφορεία
- Γιατί σπεύδουν στο «Gerald R. Ford» οκτώ αμερικανοί ντετέκτιβ
- Φυλακές Κορυδαλλού: Το συμβόλαιο θανάτου και οι σκιές
- Η Σόντα Ράιμς για την απουσία του Έρικ Ντέιν στο In Memoriam των Όσκαρ
- Τριπλάσια πλέον στην Ελλάδα τα 3 μικρόβια που κανένα αντιβιοτικό δεν σταματά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442