Σοβαρές καταγγελίες από τον εισαγγελέα Χ.Λακοφώση περί «οργανωμένου εγκλήματος στον αθλητισμό»
Ο Χάρης Λακαφώσης, εισαγγελέας ποινικής δίωξης-ανακριτικού και αθλητικός εισαγγελέας, μίλησε το πρωί της Τετάρτης για τη "Διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα" στην ημερίδα για τη "Διαφάνεια στον Αθλητισμό", κάνοντας πολύ σοβαρές καταγγελίες και μιλώντας για «οργανωμένο έγκλημα στον χώρο του αθλητισμού, για χρηματισμό και δωροδοκίες στις Γ.Σ. αθλητικών Ενώσεων, για εκβιασμούς» και πολλά άλλα...
Ο Χάρης Λακαφώσης, εισαγγελέας ποινικής δίωξης-ανακριτικού και αθλητικός εισαγγελέας, μίλησε το πρωί της Τετάρτης για τη «Διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα» στην ημερίδα για τη «Διαφάνεια στον Αθλητισμό», κάνοντας πολύ σοβαρές καταγγελίες και μιλώντας για «οργανωμένο έγκλημα στον χώρο του αθλητισμού, για χρηματισμό και δωροδοκίες στις Γ.Σ. αθλητικών Ενώσεων, για εκβιασμούς» και πολλά άλλα…
Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία όσων είπε ο αθλητικός εισαγγελέας:
«Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών φτάνουν καθημερινά καταγγελίες. Ιδιαίτερα για τον χώρο του ποδοσφαίρου. Επαγγελματικού και ερασιτεχνικού.
Στον χώρο του αθλητισμού έχουμε και οργανωμένο έγκλημα. Μάλιστα με αυξημένες τάσεις δράσης.
Στις ΓΣ αθλητικών ενώσεων επιχειρούν με αθέμιτες ενέργειες να ελέγξουν το εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Και με χρηματισμό. Στις έρευνες – δημοσιοποιημένες και μη – παρουσιάζονται πράξεις δωροδοκιών και δωροληψιών.
Για να μην μιλήσουν μάρτυρες χρησιμοποιούνται εκβιασμοί ή/και δώρα. Ακόμα και κρατικοί αξιωματούχοι, για να επηρεάσουν την διαδικασία.
Έχουν δοθεί εκατομμύρια ευρώ από φορείς (τους ονομάζω έτσι για να μην φωτογραφίσω) για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση. “Μαϊμού” χορηγία. Έτσι το κράτος χάνει τεράστια ποσά από φόρους.
Ένα από τα εργαλεία που έχουμε είναι η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών. Σε έρευνα στο σπίτι ή το γραφείο μεγαλοπαραγόντων έχει βρεθεί το βούλευμα άρσης απορρήτου. Την ίδια ή επόμενη μέρα από την έκδοση του. Διάστημα, στο οποίο μπορεί ακόμα και ο Εισαγγελέας να μην έχει λάβει γνώση για την εντολή άρσης. Αυτό γίνεται από διαρροές κρατικών υπηρεσιών – όχι από την Εισαγγελία – ή υπαλλήλους των εταιριών τηλεφωνίας.
Αν δεν υπάρξει θεσμική ανασυγκρότηση, δεν πρόκειται να υπάρξει σημαντική βελτίωση. Πρέπει να δημιουργηθεί αυτοτελές τμήμα αθλητισμού στην Εισαγγελία.
Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Δεν θα πω περισσότερα γιατί είναι ζητήματα που αφορούν την υπηρεσία και εκεί πρέπει να λυθούν. Μπορώ να σας πω πάντως ότι ένα 24ωρο δεν μου φτάνει. Για όλα αυτά που μου αναθέτει η υπηρεσία.
Στον χώρο του ποδοσφαίρου τα στόματα κρατιούνται κλειστά. Μάρτυρες εκβιάζονται, μαγαζιά καίγονται.
Δεν ξέρουμε ότι και στον χώρο του ποδοσφαίρου το οργανωμένο έγκλημα καλά κρατεί; Μπράβοι, νονοί της νύχτας; Δεν τα γνωρίζουμε αυτά; Διαιτητές που εκβιάζονται, λοιδορούνται, στοχοποιούνται.
Μεγάλο μου παράπονο. Όσες φορές έχω σκεφτεί να ζητήσω βοήθεια από κάποιους που έχουν θέσεις στους μηχανισμούς διοίκησης του αθλητισμού – και ξέρω ότι ξέρουν – έχω συναντήσει άρνηση.
Για τις Εισαγγελικές Αρχές δεν υπάρχει απολύτως κανένα δικονομικό κώλυμα να ελέγξουν οποιαδήποτε υπόθεση. Ο ρόλος του Εισαγγελέα δεν μπορεί να καταργηθεί από το αυτοδιοίκητο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Δικάζει» η Κρίστεν Στιούαρτ: Ο Μπράντο παρουσιάζεται σαν ήρωας – Αν μια γυναίκα έκανε το ίδιο, θα την έτρωγαν ζωντανή
- Σχέσεις: Κρύο καιρός για δύο, αλλά προσοχή στην επιστροφή στον πρώην
- O χάρτης των νέων μισθών από το 2026
- Μεταξύ πραξικοπημάτων, ξένων πατρώνων και τζιχαντιστών – Το Σαχέλ ως νέο παγκόσμιο επίκεντρο της τρομοκρατίας
- Economist: «Σκαρφαλώνοντας» τη λίστα με την «οικονομία της χρονιάς» – Η πρωταθλήτρια, οι χαμένοι και η θέση της Ελλάδας
- A.I. Βασίλης; Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα χριστουγεννιάτικα δώρα, καθώς οι αγοραστές στρέφονται στα chatbots
- Γερμανία: Γιατί ο κολοσσιαίος επανεξοπλισμός της τρομάζει γεωπολιτικούς αναλυτές
- Oι αγροτικές κινητοποιήσεις στα διεθνή ΜΜΕ: «Στριμωγμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη λόγω σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





























































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442