Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Τη σύλληψη αξιωματικών που ετοίμαζαν πραξικόπημα ανακοίνωσε ο Μαδούρο

Τη σύλληψη αξιωματικών που ετοίμαζαν πραξικόπημα ανακοίνωσε ο Μαδούρο

Τη σύλληψη τριών ανώτατων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. Την είδηση της σύλληψης των αξιωματικών ανακοίνωσε ο Νικολάς Μαδούρο στους υπουργούς Εξωτερικών της UNASUR, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα. Κατά την κυβέρνηση, οι τρεις διατηρούν δεσμούς με την Αντιπολίτευση.

Τη σύλληψη τριών ανώτατων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Την είδηση της σύλληψης των αξιωματικών ανακοίνωσε ο Νικολάς Μαδούρο στους υπουργούς Εξωτερικών της UNASUR (Ένωση χωρών της Νοτίου Αμερικής), οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα. Κατά την κυβέρνηση, οι τρεις διατηρούν δεσμούς με την Αντιπολίτευση.

«Θα εκπλαγείτε. Τρεις πτέραρχοι της πολεμικής αεροπορίας συνελήφθησαν χάρη στο ηθικό και την αίσθηση καθήκοντος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που έσπευσαν να μας ενημερώσουν για τα σχέδιά τους» δήλωσε ο πρόεδρος.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κολομβίας και της Παραγουάης (ως εκπρόσωποι της UNASUR) πραγματοποιούν επίσκεψη-αποστολή 48 ωρών στη Βενεζουέλα προκειμένου να δουν από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Οι ίδιοι θα επιθυμούσαν να έχουν επαφές και με την αντιπολίτευση, όπως άλλωστε δήλωσε ευθέως ο ΥΠΕΞ της Παραγουάης Ελάδιο Λοϊσάγα προτού αναχωρήσει για το Καράκας.

Ωστόσο, η είδηση της σύλληψης επίορκων αξιωματικών που -σύμφωνα με την κυβέρνηση- διατηρούν δεσμούς με την Αντιπολίτευση, αλλάζει τα δεδομένα και είναι πλέον αμφίβολο αν θα υπάρξουν τέτοιες συναντήσεις.

Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα 1,5 μήνα που ο πρόεδρος της Βενεζουέλας μιλά ανοικτά για απόπειρα πραξικοπήματος, που όμως αποφεύχθηκε.

Η κοινωνική αναταραχή στη χώρα συνεχίζεται και οι νεκροί έχουν ήδη φτάσει τους 35. Το πιο πρόσφατο θύμα των ταραχών ήταν μια 28χρονη έγκυος, η οποία πυροβολήθηκε στο κεφάλι την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει τα οδοφράγματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο