Κουρευτείτε όπως ο Κιμ Γιονγκ-ουν, λέει στους άρρενες πολίτες της η Β.Κορέα
Οι άνδρες στη Βόρειο Κορέα καλούνται να κουρευτούν όπως ο ηγέτης τους Κιμ Γιονγκ-ουν. Τουλάχιστον αυτό μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης. Η κρατική οδηγία εκδόθηκε πριν από δύο εβδομάδες για την πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ και πλέον φέρεται να ισχύει για ολόκληρη τη χώρα.
Οι άνδρες στη Βόρειο Κορέα καλούνται να κουρευτούν όπως ο ηγέτης τους Κιμ Γιονγκ-ουν. Τουλάχιστον αυτό μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης. Η κρατική οδηγία εκδόθηκε πριν από δύο εβδομάδες για την πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ και πλέον φέρεται να ισχύει για ολόκληρη τη χώρα.
Μέχρι πρότινος οι Βορειοκορεάτισσες καλούνται να επιλέξουν ένα από τα 18 επισήμως εγκεκριμένα -από την κυβέρνηση- χτενίσματα μαλλιών, ενώ για τους άνδρες οι επιλογές είναι ακόμα λιγότερες.
Ωστόσο, οι πολίτες της Βορείου Κορέας δεν φαίνεται να βλέπουν με καλό μάτι αυτή την αλλαγή. «Το κούρεμα του ηγέτη μας είναι πολύ συγκεκριμένο» είπε πηγή στο Radio Free Asia. «Δεν ταιριάζει σε όλους, καθώς ο καθένας έχει διαφορετικό πρόσωπο και σχήμα κεφαλιού» πρόσθεσε.
Βορειοκορεάτης που ζει στην Κίνα είπε στην εφημερίδα Korea Times ότι το κούρεμα αυτό δεν είναι καθόλου δημοφιλές, καθώς οι πολίτες πιστεύουν ότι θυμίζει εκείνο κινέζων λαθρεμπόρων.
Tο 2005 η κρατική τηλεόραση της Βορείου Κορέας προέβαλε πρόγραμμα με τίτλο: «Ας κόψουμε τα μαλλιά μας σύμφωνα με τον σοσιαλιστικό τρόπο ζωής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επεισόδια στην Κρήτη: Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο – Δικογραφία για τουλάχιστον 10 άτομα στα Χανιά
- Οι Σπερς στο σταυροδρόμι: πρέπει να τα παίξουν όλα για τον Αντετοκούνμπο;
- Ρεκόρ πτωχεύσεων δεκαετίας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στη Γερμανία
- Ο Ίθαν Χοκ αναπολεί τη συνεργασία του με τον σπουδαίο Ρόμπιν Γουίλιαμς: «Το ταλέντο έρχεται με ένα κόστος»
- Σαμαράς: Το σίγουρο είναι πως αυτοί που βρίσκονται στα μπλόκα δεν κερδίζουνε κάθε τόσο το Τζόκερ
- Νόρις: Ο «χρυσός» πρωταθλητής του 2025 – Πόσα κερδίζει πραγματικά ο νέος βασιλιάς της F1





