Επιφυλακτικός ο Αθ.Τσαυτάρης για τη συμφωνία για το φρέσκο γάλα
Επιφυλακτικός ως προς τη συμφωνία με την τρόικα για το ζήτημα του φρέσκου γάλακτος, εμφανίστηκε την Τετάρτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στον Βήμα 99,5. Τόνισε, δε, το γεγονός ότι ο ίδιος ούτε συμμετείχε στις συσκέψεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, ούτε του ζητήθηκε κάτι τέτοιο.
Βήμα 99,5. Τόνισε, δε, το γεγονός ότι ο ίδιος ούτε συμμετείχε στις συσκέψεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, ούτε του ζητήθηκε κάτι τέτοιο. &source=in.gr">
Επιφυλακτικός ως προς τη συμφωνία με την τρόικα για το ζήτημα του φρέσκου γάλακτος, εμφανίστηκε την Τετάρτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στον Βήμα 99,5. Τόνισε, δε, το γεγονός ότι ο ίδιος ούτε συμμετείχε στις συσκέψεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, ούτε του ζητήθηκε κάτι τέτοιο.
Ειδικά για τη συμφωνία με την τρόικα για το γάλα, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης είπε: «Επειδή δεν το έχουμε δει ακόμη καθαρογραμμένο, περιμένω να δω πώς ακριβώς είναι αυτό που αποφασίστηκε». Ωστόσο σημείωσε πως «προστίθεται τώρα μία νέα κατηγορία γάλακτος, το γάλα ημέρας, που κάνουν μία μέρα να το μαζέψουν, μία να το παστεριώσουν και μία να το διαθέσουν».
Σχολιάζοντας τη δημιουργία αυτής της νέας κατηγορίας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε: «Αν μπορέσουν να το κάνουν αυτό τοπικά, ας το κάνουν. Αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος π.χ. από τις Σέρρες να το κάνει αυτό στην Αθήνα. Αρα λοιπόν, δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον σε τοπικό επίπεδο να το κάνει».
Και έπειτα σημείωσε: «Σημασία έχει για μένα ότι δεν καταργείται το γάλα των πέντε ημερών, της χαμηλής παστερίωσης, και δίνει τη δυνατότητα εθελοντικά και όχι υποχρεωτικά -αλλά στην ουσία κανείς δεν θα το απαρνηθεί αυτό- να το βαφτίσει φρέσκο».
Ερωτηθείς για το αν συναντήθηκε και αν ήθελαν να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας, απάντησε:
«Οχι. Δεν το ξέρω (αν ήθελαν να με συναντήσουν). Εχουμε ‘τροϊκανικές’ υποχρεώσεις και τις τηρήσαμε όλες. Αν ήταν κάτι λογικό, ούτως ή άλλως θα θέλαμε να το κάνουμε και αν κάτι δεν ήταν λογικό ή εφαρμόσιμο εύκολα στον τόπο μας, εξηγήσαμε ότι θέλει προσαρμογές ή δεν μπορεί να γίνει. Επανειλημμένα έχω πει ότι κάποια πράγματα μπορεί να φαίνονται εύκολα κάπου αλλού, αλλά δεν προσιδιάζουν στο παραγωγικό μοντέλο του τόπου μας».