Συμπαράταξη με τη ΔΗΜΑΡ για τον τρίτο πόλο ανακοίνωσε η Μ.Κοππά
Την συμπαράταξή της με τη ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία του τρίτου πόλου ανακοίνωσε η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά την Παρασκευή. Εξηγώντας την κίνησή της, η Μ.Κοππά άφησε εκ νέου αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι έχει γίνει συνιστώσα της ΝΔ.
Την συμπαράταξή της με τη ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία του τρίτου πόλου ανακοίνωσε η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά την Παρασκευή. Εξηγώντας την κίνησή της, η Μ.Κοππά άφησε εκ νέου αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι έχει γίνει συνιστώσα της ΝΔ.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής, η Μαριλένα Κοππά «επισημοποίησε» τη συνεργασία της με τη ΔΗΜΑΡ, κάτι που ερμηνεύτηκε ως προσχώρηση στο κόμμα.
Ωστόσο, η ίδια με ανάρτησή της στο twitter αρνείται ότι πρόκειται για προσχώρηση, κάνοντας λόγο για «συμπαράταξη και συνεργασία για τη δημιουργία του 3ου πόλου».
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η Μαριλένα Κοππά υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό δεν είναι αυτόνομο και πως έχει αποδεχθεί να καταργηθούν μεταρρυθμίσεις που το κόμμα είχε προωθήσει επί κυβέρνησης Παπανδρέου.
Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής σημείωσε ότι η ίδια έχει εκφράσει τις απόψεις της αυτές δημοσίως εδώ και μήνες, αλλά η κριτική της δεν έχει απασχολήσει το ΠΑΣΟΚ, ούτε θετικά -σε μια προσπάθεια να διορθωθούν τυχόν λάθος κινήσεις-, ούτε αρνητικά -να την καλέσουν για εξηγήσεις.
Η Μαριλένα Κοππά τάχθηκε υπέρ της σταθερότητας στη χώρα, ωστόσο υπογράμμισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της κοινωνίας.
Ερωτηθείσα για την ίδρυση του κόμματος Το Ποτάμι από τον Σταύρο Θεοδωράκη, απάντησε ότι η ίδια είναι της λογικής «ας αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν». «Ας δούμε τι έχει να πει ο Σταύρος Θεοδωράκης και θα τον κρίνουμε» σημείωσε.
Η Μαριλένα Κοππά είναι μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Διετέλεσε επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Ιούλιο του 2011 έως το Μάρτιο του 2013. Τον Μάρτιο η Μ.Κοππά ανακοίνωσε την παραίτησή της από επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
- Δεκτή με αιχμές από τον Ευ.Βενιζέλο η παραίτηση της Μ.Κοππά
- Παραιτήθηκε από επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ η Μ.Κοππά
Πριν την εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο, διετέλεσε υπεύθυνη του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΣΤΑΜΕ). Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από το 2005 έως το 2013 και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου από το 2005 έως το 2008 και από το 2011 έως το 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ταχυδρομική υπηρεσία της Δανίας πρόκειται να σταματήσει την παράδοση γραμμάτων μετά από 400 χρόνια
- Στη φυλακή ο 35χρονος εκτελεστής της ρωσόφωνης μαφίας
- Ο Έμερι θέλει να πιάσει στον… ύπνο την Άρσεναλ
- Πηγές ΥΠΕΘΑ: Παντελώς ανακριβείς οι ισχυρισμοί για δήθεν «εξαπάτηση» των στρατιωτικών
- Σουρινάμ: Αυτοκτόνησε στη φυλακή ο άνδρας που σκότωσε με μαχαίρι εννέα ανθρώπους
- Τσουκαλάς: Ο κ. Κακλαμάνης προσπαθεί να κάνει διαχείριση πολιτικού κόστους για τον κ. Μητσοτάκη
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Η ενημέρωση των «ερυθρόλευκων» για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια του Betsson Super Cup
- Νικήτας Κακλαμάνης: Τον λαό οφείλεις να τον σέβεσαι όταν ανεβαίνεις στην εξουσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442