Νέο «αντάρτικο» στη ΝΔ για τη φορολογία των αγροτών
Τη διαφωνία τους για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτών, που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο, κατεβάζοντας εκ νέου τρακτέρ στους δρόμους, εξέφρασαν 32 βουλευτές της ΝΔ. Με ερώτησή τους προς τους Γ.Στουρνάρα, Αθ.Τσαυτάρη, αλλά και τους Γ.Μιχελάκη, Κυρ.Μητσοτάκη, Γ.Μαυραγάνη και Χ.Θεοχάρη, οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν αλλαγές στο νέο καθεστώς τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων για τους αγρότες. Στο πλευρό τους και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ.Κασσής.
Τη διαφωνία τους για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτών, που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο, κατεβάζοντας εκ νέου τρακτέρ στους δρόμους, εξέφρασαν 32 βουλευτές της ΝΔ.
Το «αντάρτικο» για χάρη των αγροτών εκδηλώθηκε εκ νέου από βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι με επικεφαλής τον Δάνη Τζαμτζή απηύθυναν ερώτηση προς τους Γ.Στουρνάρα, Αθ.Τσαυτάρη, αλλά και τους Γ.Μιχελάκη, Κυρ.Μητσοτάκη, Γ.Μαυραγάνη και Χ.Θεοχάρη, ζητώντας αλλαγές στο νέο καθεστώς τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων για τους αγρότες.
Ζητούν να ισχύσει το «κανονικό σύστημα φορολόγησης» των αγροτών που εφαρμόζεται σήμερα με την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων και την απόδοση του ΦΠΑ που προκύπτει και μείωση των εξοντωτικών συντελεστών και προστίμων, καθώς και να μην επιβληθεί τέλος επιτηδεύματος στους αγρότες.
«Όταν μιλάμε για έναν παραγωγό, δεν είναι έμπορος, δεν μπορεί να του επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος. Και τι προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο να δώσουν; Πρώτον, δεν έχουν να δώσουν προκαταβολή και δεύτερον, είναι παράλογο. Τι προκαταβολή; Το χωράφι είναι ανοιχτό σε καταστροφές. Πώς ξέρεις τι θα παράγεις την επόμενη χρονιά;» δήλωσε ο Δάνης Τζαμτζής στο Mega το πρωί της Πέμπτης.
Με τους 32 βουλευτές της ΝΔ συντάσσεται και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, ο οποίος μιλώντας στο Mega εξέφρασε παρόμοιες απόψεις και σημείωσε ότι «σε πολλά έχουν δίκιο οι 32 της ΝΔ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442