Έκρηξη με στόχο κτίριο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού στην Αίγυπτο
Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που είχε στόχο κτίριο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού στο Δέλτα του Νείλου στην επαρχία Σαρκίγια, σύμφωνα με αξιωματούχο του αιγυπτιακού στρατού. Σε ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται πως η έκρηξη κατέστρεψε μερικώς τον πίσω τοίχο του κτιρίου. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MENA, οι τέσσερις τραυματίες ήταν φρουροί του κτιρίου.
Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που είχε στόχο κτίριο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού στο Δέλτα του Νείλου στην επαρχία Σαρκίγια, σύμφωνα με αξιωματούχο του αιγυπτιακού στρατού.
Σε ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται πως η έκρηξη κατέστρεψε μερικώς τον πίσω τοίχο του κτιρίου. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MENA, οι τέσσερις τραυματίες ήταν φρουροί του κτιρίου.
Την περασμένη εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί στην πόλη Μανσούρα, στο Δέλτα του Νείλου, επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον συγκροτήματος της αστυνομίας, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 16 ανθρώπους.
Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Nile News TV μετέδωσε πως επρόκειτο για έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.
«Πιθανότατα δεν θα έχουμε νεκρούς» δήλωσε μια από τις πηγές.
Πρόκειται για την πιο πρόσφατη σε μια σειρά επιθέσεων με στόχο τις υπηρεσίες ασφαλείας που έχουν πραγματοποιηθεί μετά την ανατροπή από το στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο.
Η κυβέρνηση χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, από τους οποίους προέρχεται ο Μόρσι, μετά την επίθεση της Τρίτης, η οποία είχε ωστόσο καταδικασθεί από την οργάνωση. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει μια ριζοσπαστική ισλαμιστική παράταξη, η Άνσαρ Μπαΐτ αλ-Μάκντις, η οποία επικρίνει ανοικτά τους Αδελφλούς Μουσουλμάνους.
Πέντε άνθρωποι είχαν επίσης τραυματισθεί από βόμβα που εξερράγη την Πέμπτη κοντά σε λεωφορείο στο Κάιρο. Αυτή η επίθεση φαίνεται πως ήταν η πρώτη που είχε στόχο πολίτες, αν και δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης στην οποία να αναφέρεται ποιος ήταν ο στόχος.
Επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον συγκροτήματος της αστυνομίας είχε στοιχίσει τη ζωή σε 16 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Μανσούρα στο Δέλτα του Νείλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- «Ανόητη, επιφανειακή και υπέροχη» – Η Σίντι Κρόφορντ στα 60 της και η μακρινή συγγένεια με τον Καρλομάγνο
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (24/2): Πού θα δείτε το Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός και το παιχνίδι του Τσιτσιπά
- Επίσκεψη Γεραπετρίτη στις ΗΠΑ – Με ποιους θα συναντηθεί
- ΣΥΡΙΖΑ: Να μην υπάρξει εμπλοκή της Ελλάδας σε ενδεχόμενο πόλεμο εναντίον του Ιράν
- Ψάχνει σπουδαία ανατροπή στο Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Σμαράγδα Καρύδη – Γιώργος Καπουτζίδης: Το μαγικό τους ταξίδι στη Σρι Λάνκα
- Hydra in the Spotlight as Brad Pitt Films on Island
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442